Livet i Frysjaparken

I Frysjaparken bor du ved begynnelsen av marka, elva og byen. Beliggenheten gjør dette til et helt spesielt sted å bo. 

karusellbilde: Frysja_stemning3-langsAkerselva1280

I likhet med mange andre industriområder langs Akerselva skal også Frysja forvandles til et moderne nabolag. I Frysjaparken skal vi bygge nærmere 900 boliger, i tillegg kommer kaféer, butikker, skole, park, torg, barnehage og andre urbane kvaliteter.

Par på tur i skogen. Illustrasjonsfoto.
De nye leilighetene får en svært attraktiv beliggenhet, med umiddelbar nærhet til de flotte rekreasjonsområdene i marka.

Det planlegges flere offentlige parker i området, som skal være til glede for alle beboerne i Frysjaparken.

Frysja_stemning2-langsAkerselva1280
Mellom byggene vil det bli anlagt grønne gårdsrom, og det skal også anlegges flere grønne takterrasser.

Gode kollektivforbindelser

Frysjaparken ligger sentralt til, med et godt kollektivtilbud. Nærmeste busstopp er Frysja. Buss nummer 54 kommer fra Kjelsås stasjon og tar deg helt til Aker Brygge. Andre busser går i retning Majorstuen, Ellingsrudåsen, Lørenskog og Kjelsås. I tillegg er det kort vei til Kjelsås togstasjon, som tar deg til Oslo S, hvor du igjen har gode forbindelser til resten av Østlandsområdet og Oslo Lufthavn.

Rundt boligene planlegges det godt med sykkelveier. Tar du sykkelen fatt er det kun et kvarters tid til byen langs Akerselva med eget sykkelfelt i Frysjaveien og Kjelsåsveien. 

Frysja_stemning8-langsAkerselva1280
Langs Akerselva mot Nydalen og sentrum kan du utforske områdets historie. 

Skoler og barnehager

Fra Frysjaparken er det kort vei til flere barnehager, barne- og ungdomsskoler. Kjelsås barneskole, Engebråten ungdomsskole, Korsvoll barneskole og Norberg ungdomsskole ligger alle i nærheten. 

Oslo kommune planlegger å bygge en ny skole på nabotomta, og en ny barnehage, med fire avdelinger og store, flotte uteområder, skal bygges på området. 

Frysja_stemning6-1280
Med både ny barnehage og skole under planlegging, blir tilbudet godt for de minste på Frysja. 

Butikker og servicetjenester

Nærmeste matbutikk og apotek ligger bare 300 meter unna boligene, i tillegg planlegges en ny matbutikk i Frysjaparken. Treningssenter og spisesteder finner du også i nærheten. Er du ute etter et større utvalg, er det kun 20 minutter å gå til Storo og Nydalen. 

Vi bygger boligene i Frysjaparken