OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Livet i Frysjaparken

I Frysjaparken bor du ved begynnelsen av marka, elva og byen. Beliggenheten gjør dette til et helt spesielt sted å bo.

I likhet med mange andre industriområder langs Akerselva skal også Frysja forvandles til et moderne nabolag. I Frysjaparken skal vi bygge nærmere 900 boliger, i tillegg kommer kaféer, butikker, skole, park, torg, barnehage og andre urbane kvaliteter.

Nordmarka

Med Nordmarka som nærmeste nabo ligger skogen og de skarpe skiløypene rett utenfor døren. Her bor du ved inngangsporten til et nettverk av trenings- og turmuligheter både sommer og vinter.

Par på tur i skogen. Illustrasjonsfoto.
De nye leilighetene får en svært attraktiv beliggenhet, med umiddelbar nærhet til de flotte rekreasjonsområdene i marka.

Det du trenger i nærheten

I ditt nye og moderne nabolag vil det bli nye butikker, kafeer, parker, torg og alt du trenger i hverdagen. Er du på jakt etter shopping ligger Nydalen og Storo mindre en fem minutters bil- eller sykkeltur unna. Allerede i dag er det matbutikk og apotek bare 300 meter fra boligene, samt treningssenter og spisesteder rett i nærheten.

Mellom byggene vil det bli anlagt grønne gårdsrom, og det skal også anlegges flere grønne takterrasser.

Gode kollektivforbindelser

Frysjaparken ligger sentralt til, med et godt kollektivtilbud. Nærmeste busstopp er Frysja. Buss nummer 54 kommer fra Kjelsås stasjon og tar deg helt til Aker Brygge. Andre busser går i retning Majorstuen, Ellingsrudåsen, Lørenskog og Kjelsås. I tillegg er det kort vei til Kjelsås togstasjon, som tar deg til Oslo S, hvor du igjen har gode forbindelser til resten av Østlandsområdet og Oslo Lufthavn.

Rundt boligene planlegges det godt med sykkelveier. Tar du sykkelen fatt er det kun et kvarters tid til byen langs Akerselva med eget sykkelfelt i Frysjaveien og Kjelsåsveien. 

Langs Akerselva mot Nydalen og sentrum kan du utforske områdets historie.

 Skoler og barnehager

Fra Frysjaparken er det kort vei til flere barnehager, barne- og ungdomsskoler. Kjelsås barneskole, Engebråten ungdomsskole, Korsvoll barneskole og Norberg ungdomsskole ligger alle i nærheten. 

Oslo kommune planlegger å bygge en ny skole på nabotomta, og en ny barnehage, med fire avdelinger og store, flotte uteområder, skal bygges på området.

Med både ny barnehage og skole under planlegging, blir tilbudet godt for de minste på Frysja.

En ny bydel

Det som nå skjer ved inngangsporten til Nordmarka, er i realiteten formingen av en ny bydel. Totalt skal OBOS og Stor-Oslo Eiendom i samarbeid bygge 900 boliger i Frysjaparken, i ulik størrelse og utforming.

Prosjektet vil inneholde trivelige gårdsrom og passasjer til marka, og Oslo kommune har startet planleggingen av en allmenning med bro over Akerselva. Slik vil Frysjaparken også bli knyttet til kulturstien som går langs elva helt ned til sentrum.