OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Slik skaffer du deg bolig i Gartnerkvartalet

Å kjøpe en bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

karusellbilde: 1280Gartnerkvartalet-Interior-Detalj

Gå direkte til:

Status: I salg nå

Hus 5 – borettslag

I hus 5 vil det bli totalt 46 leiligheter i Kirsebærlunden borettslag. Her kan du velge mellom to- til fireromsleligheter på 43-83 kvadratmeter. Åtte av disse vil ha mulighet for hybelløsning. Mange av leilighetene er solgt, men det er fortsatt noen igjen. Byggingen er i gang og overtagelse blir mellom november 2019 og februar 2020.

Finn din bolig i boligvelgeren / Last ned prospekt

Hus 4 - borettslag

I hus 4 blir det 65 nye andelsleiligheter i Plommehagen borettslag. I dette huset kan du velge mellom et variert utvalg av to. tiol fireromsleilighete på 40-126 kvadratmeter.
Seks av fireromsleilighetene har mulighet for hybelløsning. Mange av leilighetene er solgt men det er fortsatt noen ledige. Byggingen er i gang og bygget ferdigstilles mellom juni og september 2019.

Finn din bolig i boligvelgerenLast ned prospekt

Hus 3 - selveier -  få leiligheter igjen

Vi har startet salget av 73 selveierleiligheter i hus 3. Gartnerkvartalet har vakt stor interesse, og etter salgsstart er det bare en ledige penthouseleilighet igjen. Hus 1 og 2 er utsolgt. 

Finn din bolig i boligvelgeren / Last ned prospekt

Må jeg være OBOS-medlem?   

Gartnerkvartalet består både av borettslagsleiligheter og selveierleiligheter. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Hus 1, 4 og 5 er OBOS-borettslag. Du trenger ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig her.

Hus 2 og 3 er selveierleiligheter i et sameie. Du trenger ikke være OBOS-medlem for å eie bolig her.

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Totalprisen for boligen = Felleslån + Innskudd

Hus 1, 4 og 5 organiseres som borettslag. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. Felleslånet kan være på inntil 60 prosent av totalprisen.

Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån. Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren

Hus 2 og 3 består av selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finansieringen. En oversikt over ledige leiligheter, planløsninger og priser finner du i boligvelgeren.

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån

Innbetaling

Hus 1,4 og 5 er organisert som borettslag. Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du en mindre del av totalprisen (maksimalt 10 prosent). Vi trenger også bekreftelse på at du har resten av finansieringen i orden, for eksempel gjennom telefon eller e-post fra banken din. Resten betaler du når du overtar boligen.

Hus 2 og 3 er selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finanseringen.

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du en mindre del av kjøpesummen (maksimalt 10 prosent). Vi trenger også bekreftelse på at du har resten av finansieringen i orden, for eksempel gjennom telefon eller e-post fra banken din. Resten av kjøpesummen betaler du når du overtar boligen.

Felleskostnader

Når du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker blant annet kommunale avgifter, renhold av fellesarealer, snømåking og vaktmestertjenester. Størrelsen på felleskostnadene for den enkelte bolig finner du i boligvelgeren.

Utgifter til oppvarming, strøm og varmtvann får du en egen faktura på, basert på forbruket i din egen bolig.

Slik kjøper du bolig

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en bolig etter at salgsmøtet er avholdt, er neste steg å fylle ut en bindende kjøpsbekreftelse og sende den til prosjektselger. Deretter finner dere en tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten.

Last ned kjøpsbekreftelse for hus 3

Last ned kjøpsbekreftelse for hus 4

Kontakt oss

Har du spørsmål om boligene, nærområdet eller kjøpsprosessen? Eller er du rett og slett klar for å sikre deg en ny bolig? Vi er bare en telefon eller e-post unna.