OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Livet i Gartnerkvartalet

Gartnerkvartalet passer for deg som vil bo grønt og luftig, med store grøntområder rundt deg – og samtidig ha kort vei til både byen og marka.

Illustrasjonsbilde. Grillfest i bakgården.

På Løren bygges det en ny by i byen. Hele området oppgraderes og tilpasses et moderne byliv med urbane kvaliteter. Her vil du finne alt du trenger – og litt til – like i nærheten. Og nye tilbud dukker stadig opp!

Ny T-bane og korte avstander

I mars 2016 åpnet Lørenbanen, med en ny T-banestasjon i Peter Møllers vei – kun noen få minutters gange fra boligene. Veien er heller ikke lang til Økern T-bane. Det tar cirka ti minutter med banen
til sentrum.  Et stort utvalg av busser stopper også like i nærheten, inkludert nattbuss, flybuss og TIMEkspressen.

Ti mål med grøntområder

I Gartnerkvartalet vil det være cirka ti mål med grøntområder. Det er nesten det samme som tolv håndballbaner! Her blir det rikelig av plass – for alle. Her blir det lekeplasser, ballbane og grill- og spiseplasser – store og små områder for ulike anledninger.

Den største parken blir på hele seks mål. Det blir en stor gårdspark med trær, blomster og herlig, grønt gress til å boltre seg på. 

For beboere som ønsker det, vil vi etablere et visst antall parseller der man får mulighet til å bruke sine grønne fingre.

Områdebilder fra Løren, Lørenvangen, Gartnerløkka. 

OBOS bygger nærmere 850 boliger på Løren sammen med Veidekke. De første boligene i det første borettslaget, Gartnerløkka borettslag, ble lagt ut for salg i 2013. 
Områdebilder fra Løren, Lørenvangen, Gartnerløkka. 

OBOS bygger nærmere 850 boliger på Løren sammen med Veidekke. De første boligene i det første borettslaget, Gartnerløkka borettslag, ble lagt ut for salg i 2013.
Gartnerkvartalet kan sammenlignes med bygårdene i Torshovbyen og Lindern Hageby. Som i disse områdene vil vi at folk skal bo luftig og godt, med store grøntområder rundt seg, og med bakgårdene som et viktig element.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i området, og ikke langt unna finner du nye og topp moderne Løren skole. Sinsen barneskole, Refstad skole og Frydenberg ungdomsskole ligger også rett i nærheten.

Det du trenger i hverdagen

Det er kjekt å få gjort unna de vanligste innkjøpene der du bor. Her får du et bredt utvalg av butikker og tjenester i nærheten, inkludert dagligvare, apotek, bokhandel og interiørbutikk. Der Økernsenteret nå står planlegges det også et nytt, stort kjøpesenter. 

Løren har et bredt serveringstilbud, og flere av stedene har uteservering i sommerhalvåret.
Blant annet ligger hyggelige Wayne's Coffee på Løren torg, og Peppes Pizza like over gaten. Det er også flere andre spisesteder i nærområdet.

NAT91397NAT91397
Lillomarka ligger en ti minutters T-banetur unna, og er perfekt for treningsturer og naturopplevelser.

Treningssenter finnes i området, og det er også et rikt tilbud av organiserte aktiviteter for både barn og voksne. Alt fra fotball, håndball og andre lagidretter til kampsport, sykkel og tennis – og mye mer.

Er du interessert i kunst og kultur, er det mye spennende som skjer i Kanonhallen (kanonhallen.no) ved Løren torg. Her er det stor takhøyde i dobbel forstand, og trenger du god plass til et arrangement kan du til og med leie den.