project logo
Kværnerbakken i Oslo

131 leiligheter – borettslag

Livet i Kværnerbakken

I Kværnerbyen bor du i et nytt og levende boligområde, kun fem minutter unna alt Oslo sentrum har å by på.

Barnefamilie i Kværnerbyen i bakgården til Turbinen borettslag og vannspeilet.

Mye av det du trenger i hverdagen har du imidlertid i nabolaget. Her i Kværnerbyen kan du kjøpe dagligvarer, gå til frisøren, trene på treningssenter, handle på apoteket, nyte en bedre middag på restaurant og kanskje få med deg en av de mange kulturbegivenhetene som arrangeres her. 

5 minutter til sentrum med bussen

Vil du litt lenger unna, kan du hoppe på 32-bussen. Den stopper like ved boligene og tar deg til Bjørvika og Oslo sentrum på fem minutter. Avgang hvert kvarter. 

Busstoppet i Konows gate har mange ruter, til og med to nattruter slik at du kan spare taxiutgiftene etter en hyggelig kveld ute. Mange som bor i Kværnerbyen sykler eller går til jobb.

Med nærhet til hovedfartsårene inn og ut av Oslo kommer du deg raskt av gårde og kjapt til hytta. Og ønsker du deg litt lengre ut i verden, ligger Gardermoen en liten halvtime fra Oslo S. 

Denne nye bydelen Kværnerbyen, som ligger mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika, har med andre ord en svært sentral beliggenhet.

Fint utgangspunkt for turer

Har du ikke sykkel, så kan det godt tenkes at du kommer til å skaffe deg en nå. Kværnerbyen er et godt utgangspunkt for turer på sykkel og til fots. Svartdalsparken, Middelalderparken, urskogen langs Alnaelva og Ekebergskogen ligger fint tilgjengelig fra boligene.

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund. Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund.

Er du riktig sprek kan du gå langs Alnastien, opp til Bryn, over Østensjø og inn i Østmarka. Eller du kan ta en sykkeltur via Svartdalsparken, gjennom Groruddalen og inn i Lillomarka.

Barnehager og skoler

To barnehager ligger nær boligene: Kværnerbyen barnehage og Kværnerdalen barnehage. Den første gir fortrinnsrett til barn som bor i Kværnerbyen. Skolebarn sogner til Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole. 

Et levende nabolag

Gjennom kulturprogrammet i Kværnerbyen arrangeres det en rekke begivenheter for store og små. Kulturprogrammet er et samarbeid mellom boligselskapene og OBOS, og flere av arrangementene har allerede rukket å bli faste tradisjoner. For eksempel sankthansfeiring, utekino, lysvandring langs Alnaelva i høstmørket, spøkelsesvandring i Svartdalen på Halloween og Kværnerbylekene med barneskirenn. 

Naboer i alle aldre

Blant naboene finner du forskjellige mennesker i alle aldre. Unge par, single, barnefamilier og godt voksne. Det er mulig å engasjere seg i nabolaget, men det går også an å leve mer tilbaketrukket.

Trenger du en drill til å feste bilder i veggen med, kan du forhøre deg i Kværnerbyen-gruppen på Facebook. Der snakker beboerne om hva som skjer, deler tips og diskuterer. Og skulle du miste en nøkkel på lekeplassen eller under en joggetur, kan det godt hende en vennlig nabo gir beskjed akkurat her.