OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Jente som står på skøyter på vannspeilet i Kværnerbyen

Snart er Kværnerbyen ferdigstilt

Til våren er det klart for innflytting i både Kværnerdammen og Kværnertoppen - det markerer også ferdigstillingen av den lille byen i storbyen.

Bare fem minutter utenfor Oslo sentrum finner du nå et pulserende boligområde med blant annet barnefamilier, unge par i etableringsfasen og godt voksne.

Det første spadetaket ble tatt i 2006, og siden har det blomstret opp moderne boligblokker og pent opparbeidede uteområder. Vannspeilet midt i Kværnerbyen er et populært samlingspunkt for alle - her kan barna bade og leke om sommeren og gå på skøyter på vinterstid.

Når det blir klart for innflytting i boligprosjektene Kværnertoppen og Kværnerdammen til våren, er et av landets største boligprosjekter ferdigstilt. På 12 år har det blitt bygget 1626 boliger her.

Et ung par som holder rundt hverandre i Kværnerbyen

Flytter inn til våren

I 2016 ble de første leilighetene i Kværnertoppen og Kværnerdammen solgt og byggingen startet kort tid senere. I mars er det endelig tid for de første, glade boligeiere å flytte inn i sine nye hjem.

Noen flytter inn i sjarmerende townhouse som har fått beholde elementer fra det gamle industribygget i Kværnerdammen, mens andre flytter inn i leiligheter med utsikt over Oslo by en måned senere i Kværnertoppen.

Begge borettslag har hatt et sterkt fokus på integrering i det eksisterende samfunnet og gjøre den lille byen i byen litt større. Spesielt har sistnevnte vært et ideelt prosjekt for vekst i byen med sine 212 leiligheter.

De som flytter inn i Kværnertoppen, vil kunne nyte utsikten fra en felles takterrasse.

Et hjem for alle

Nabolaget er tilrettelagt for folk i alle aldre. Med alt fra ettroms- til femromsleiligheter, finnes det et hjem som passer for alle. Kværnerbyen passer for deg som er på utkikk etter noe eget, for deg som ønsker å etablere eller allerede har etablert familie, eller for deg som synes huset har blitt litt for stort og ønsker noe mindre.

Uansett om man er førstegangskjøper eller nestegangskjøper, har vi bygget noe som er perfekt for deg.

Bilde fra lysvandringen langs Alna med endestasjon i Kværnerbyen og Vannspeilet.
Vannspeilet i Kværnerbyen er et populært sted for alle aldre. Her feires blant annet St. Hans aften og andre kulturelle arrangementer.

Nettopp fordi Kværnerbyen har et så bredt spekter av hjem og beboere, har det også vært fokus på kultur for å knytte samfunnet nærmere – og alle som bor i Kværnerbyen kan nyte godt av et helt eget kulturprogram.

Her har det blant annet vært Sankthansfeiring, lysvandring og spøkelsesvandring, opera, utekino, quiz, skirenn og mye mer. Kulturprogrammet er en sterk del av hjertet til Kværnerbyen og banker hardt for det gode samholdet. Noe som gjør Kværnerbyen til et helt spesielt sted å bo. 

 

Under de populære vinterlekene i Kværnerbyen er det både minihopprenn og skirenn med premier for de yngste. Varm kakao og grillede pølser står også på programmet.

Bo grønt og urbant

I Kværnerbyen bor du kun fem minutter unna Oslo sentrum med bussen, og har umiddelbar tilgang det du skulle trenge i hverdagen. De helt nye boligene har som mål å gjøre hverdagen til sine eiere litt enklere.

De slipper utearbeid som snømåking og gressklipping og kan heller bruke den tiden på hva enn de skulle ønske. De lyse flatene og smarte planløsningene gir hjemmet en romslig og åpen følelse, og det splitter nye hjemmet blir noe helt eget.

 

Kværnerbakken i Kværnerbyen, illustrasjon av et lyst og åpent kjøkken i hus C.
Leilighetene er lyse, luftige og vedlikeholdsfrie. Her er alt nytt og fresht!

Omtrent rett utenfor inngangsdøren er alt en trenger i hverdagen, som kafé, dagligvarehandel, treningssenter, nisjehandel, frisør, ballbinge og mye mer.

I tillegg bor man rett i nærheten av friluftsområder som Svartdalsparken og kan ta en gåtur i skogen langs Alnaelva.

Barn som går over broen i Svartdalsparken, Kværnerbyen
Fra Kværnerbyen har du enkel tilgang til friområder og parker langs Alnaelva.

Med både bysykler og elsykler lett tilgjengelig, kan man raskt ta seg en tur nedom Sørenga, enten for å utforske de mange restaurantene eller ta en dukkert ved sjøbadet. 

Mulighetene er mange i Kværnerbyen og det er ingen tvil om at det er et perfekt område for deg som ønsker å bo både grønt og urbant.

 

Stativ med OBOS-elsykler i Kværnerbyen
I tråd med OBOS grønne engasjement, finnes det selvsagt et eget stativ med OBOS-elsykler. Perfekt når du ønsker å ta deg en rask tur i nabolaget.

Vil du vite mer? 

Les mer om Kværnerbyens spennende industrihistorie, om transformasjonen til boligområde og vårt spennende kulturprogram, eller sjekk vår 360 graders-visning hvor du kan klikke deg rundt i nabolaget.

Les mer om Kværnerbyen