OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Hvor er Kværnerbyen?

Kværnerbyen ligger mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika, i bydel Gamle Oslo. Her bor du kun fem minutter unna Oslo sentrum.

Sør for Kværnerbyen ligger villaene i Ekebergskråningen og Ekeberg. Mot øst kan du gå tur i urskogen i Svartdalen. Mot nord ligger trivelige Vålerenga, og ned mot sjøen finner du Gamlebyen og Bjørvika.
Sør for Kværnerbyen ligger villaene i Ekebergskråningen og Ekeberg. Mot øst kan du gå tur i urskogen i Svartdalen. Mot nord ligger trivelige Vålerenga, og ned mot sjøen finner du Gamlebyen og Bjørvika.

Det meste av det du trenger i hverdagen er på plass i Kværnerbyen. Her kan du kjøpe dagligvarer, gå til frisøren, trene på treningssenter og handle på apoteket. Barna kan leke på en av lekeplassene, bade i Kværnerdammen om sommeren eller stå på skøyter der vinterstid. 

OSLO 20080911
Lysvandering i og rundt Kværnerbyen.
Foto: Thomas Bjørnflaten / nyebilder.no Nye boligprosjekter
Kværnerbyen

11 september 2008
lysvandring langs Alna 
ny bolig
Lodalen 
Kværner

stemning
høstOSLO 20080911
Lysvandering i og rundt Kværnerbyen.
Foto: Thomas Bjørnflaten / nyebilder.no Nye boligprosjekter
Kværnerbyen

11 september 2008
lysvandring langs Alna 
ny bolig
Lodalen 
Kværner

stemning
høst
Det gamle fyrhuset i Kværnerbyen er omgjort til nabolagets eget kulturhus. Her arrangeres det blant annet quiz og konserter med jevne mellomrom, som en del av «Kulturprogrammet for Kværnerbyen».

Nabolagets eget kulturprogram sørger for liv og røre i boligområdet. Flere av arrangementene har allerede rukket å bli faste tradisjoner. For eksempel sankthansfeiring, utekino, lysvandring langs Alnaelva i høstmørket, spøkelsesvandring i Svartdalen på Halloween og Kværnerbylekene med barneskirenn.

Barnehager og skoler

Det er to barnehager i Kværnerbyen, Kværnerbyen barnehage og Kværnerdalen barnehage. Vålerenga og Jordal er de nærmeste skolene.

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen.  Barn på lekeplass i Kværnerbyen. Barnehage.Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen.  Barn på lekeplass i Kværnerbyen. Barnehage.
Som beboer eller kjøper av ny bolig i Kværnerbyen får du fortrinnsrett til Kværnerbyen barnehage, en privat barnehage med plass til 68 barn.

Ut på tur

Fra Kværnerbyen har du turmuligheter som få kjenner til, både langs Alnaelva og den spesielle Svartdalen. Turområdene innbyr både til en rolig spasertur og til jogging i fin natur. Er du riktig sprek kan du gå fra Alnastien, inn i Groruddalen og helt fram til Lillomarka – eller opp til Ryen, Østensjø og helt inn til Østmarka.

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund. Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund.Turstiene i Svartdalen ble pusset opp for noen år siden. De fører deg gjennom urskog og frem til et fossefall – en liten skjult skatt i byen.

Du finner det i nærheten

Du trenger ikke gå langt for opplevelsene når du bor i Kværnerbyen. De nærmeste områdene er Vålerenga, Kampen, Gamlebyen, Ensjø og Ekeberg. Det er nært til sentrum og sjøen også – og til all mulig kommunikasjon i alle retninger.

Lurer du på hvor mange minutter det tar å gå fra Kværnerbyen til bussen, butikken, barnehagen, treningssenteret eller skolen? Eller er du nysgjerrig på hvilke mennesker som bor her, og hva de bor i?

Sjekk nabolagsprofilen til Kværnerbyen

Til og fra Kværnerbyen

Bor du i Kværnerbyen, er det lettvint å komme seg til og fra alt man ønsker å bruke tiden til i storbyen. Du kan du gå eller sykle til det meste.

Fra sentrum kommer du til Kværnerbyen via Konows gate, Bispegata og Schweigaardsgate og videre på gang- og sykkelveien i Kværnerveien. Fra Vålerenga og Etterstad kan du ta snarveiene via gangveier og stier.

Tar du bussen mot sentrum, bruker du fem minutter til Operaen og Oslo S.

Åpning av bussholdeplass for buss 32 på torget Smeltedigelen i Kværnerbyen. Foto: Nikolaj Blegvad. Åpning av bussholdeplass for buss 32 på torget Smeltedigelen i Kværnerbyen. Foto: Nikolaj Blegvad.
Bussrute 32 har endeholdeplass på torget i Kværnerbyen, og går via sentrum til Voksen skog. Ny avgang hvert kvarter.

Du kan også ta bussrutene som går i Konows gate. Der stopper til og med et par nattruter, dersom du skulle trenge skyss hjem i de sene timer.

Har du bil, kommer du fort ut på E6. Det er også kort vei til både Oslo sentralstasjon (tog) og bussterminalen, hvor du enkelt kommer videre ut i verden. 

Les mer om Kværnerbyen

Foto: Nadia Frantsen og Nikolaj Blegvad