Hopp til innholdet

Et hyggelig område for barnefamilier

Når to familier skal bli én bestemte familien seg for at en stor leilighet i Kværnerbyen det perfekte valget. - Vi er veldig fornøyd med både beliggenhet og det hyggelige uterommet.

TRIVES: Ole Thiis, Hanne Holmesland, Alma, hunden Wewe, Idunn, Maren og Ida (ikke tilstede på bildet) skal flytte inn i Kværnertoppen. Foto: Katarina Skallist

Når boligprosjektet Kværnertoppen står klart skal hele storfamilien flytte sammen. En stor nok leilighet og god beliggenhet var avgjørende faktorer nå som Ole Thiis, Hanne Holmesland og barna Alma, Idunn, Maren, Ida og hunden Wewe skal flytte inn.

- Et familievennlig område

Ole bor allerede i Kværnerbyen, mens Hanne bor på Ekeberg. Derfor ble disse områdene naturlige utgangspunkt når de skulle finne et sted sammen.

- Både Ekeberg og Kværnerbyen sto på lista, men nærhet til ulike skoler og mulighet til stor nok leilighet gjorde at vi valgte Kværnerbyen. Det er et hyggelig og barnevennlig miljø her, og barna kommer seg lett til aktiviteter, sier Hanne.

Ole synes Kværnerbyen ligger veldig sentralt til uansett om man ønsker seg inn til sentrum, eller vil til Sørenga for å bade. I tillegg er det gode turmuligheter i Svartedalsparken.

- Det er veldig gode turmuligheter, og man føler at man er på historisk grunn. Jeg har sett sjeldne fugler, og det er fint med urskog og Alnaelva som bukter seg gjennom landskapet, sier Ole.

Et godt miljø og fine uteområder som vannspeilet gjør Kværnerbyen både familievennlig og bra for hunder, mener de.

Livlig nabolag

Det er ikke alle som har oppdaget Kværnerbyen som ligger gjemt litt bak Sørenga, Middelalderparken og E6 - til tross for at det bare ligger fem minutter unna Oslo sentrum.

Nabolaget har de siste årene blomstret opp med en god blanding av unge, godt etablerte og eldre beboere. Her finner du gode uteområder, en kafé, treningssenter og dagligvarebutikk.

- Det er sentralt og nært alt, men er ikke påvirket av støy fra sentrum. Det er også et gode løsninger for kollektivtransport, og det er enkelt å komme seg rundt. Det er kort vei til barcode og sørenga som jo er helt fantastisk om sommeren, sier Simen Bøhlerengen, som også trives godt i Kværnerbyen.

Sammen med samboeren Mie Tørmoen har de bestemt seg for å flytte fra én leilighet i Kværnerbyen til en større i prosjektet Kværnerdammen.

- Vi har bodd her i tre år og trives veldig godt, sier Mie.