OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Bilde av en familie i Kværnerbyen. Mor, far og barn.

Livet i Kværnerdammen

I Kværnerbyen bor du i et nytt og levende boligområde, kun fem minutter unna alt Oslo sentrum har å by på.

Kværnerbyen ligger mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika, i bydel Gamle Oslo. Kværnerdammen borettslag blir liggende lengst inn på området, hvor noen av de gamle elementene fra industribygget bevares og integreres i det nye nabolaget.

Det meste av det du trenger i hverdagen finner du i nærheten. Her kan du kjøpe dagligvarer, gå til frisøren, trene på treningssenter og handle på apoteket. 

Bli bedre kjent med Kværnerbyen i 360°-visningen av området.

Fem minutter til sentrum med bussen 

Bor du i Kværnerbyen er det lettvint å komme seg til og fra alt du ønsker å bruke storbyen til. 32-bussen har endestasjon på torget i Kværnerbyen og tar deg til Bjørvika og Oslo sentrum på fem minutter. Avgang hvert kvarter. Du kan også ta bussrutene som går i Konows gate. Der stopper til og med et par nattruter. Det er kjekt om du skulle trenge skyss hjem i de sene timer.

Om du vil kan du fint gå eller sykle til det meste, og det finnes både bysykler og elsykler du kan bruke i Kværnerbyen.  Fra sentrum kommer du til Kværnerbyen via Konows gate, Bispegata og Schweigaardsgate og videre på gang- og sykkelveien i Kværnerveien. Fra Vålerenga og Etterstad kan du ta snarveiene via gangveier og stier.

Barnehager og skoler

Det er to barnehager i Kværnerbyen, Kværnerbyen barnehage og Kværnerdalen barnehage. Den første gir fortrinnsrett til barn som bor i Kværnerbyen. De nærmeste skolene er Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole. 

Barn som leker ved vannspeilet i Kværnerbyen.
I Kværnerdammen kan barna bade om sommeren og stå på skøyter vinterstid. Det er også flere lekeplasser og en ballbinge i området.

Fint utgangspunkt for turer

Fra Kværnerbyen har du turmuligheter som få kjenner til, både langs Alnaelva og i den spesielle Svartdalen. Er du riktig sprek kan du ta turen fra Alnastien, inn i Groruddalen og helt fram til Lillomarka – eller opp til Ryen, Østensjø og helt inn til Østmarka.

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund.
En formiddag i parken, en svett joggetur eller en rolig tur til fots for å nyte naturen? Mulighetene er mange med Kværnerbyen som utgangspunkt

Et levende nabolag

Forskjellige mennesker i alle aldre har allerede flyttet inn i Kværnerbyen; unge par, single, barnefamilier og godt voksne. Flere av dem har rukket å kjøpe sin andre og tredje bolig her også – byttet ut en toroms mot en større leilighet, for eksempel, men fortsatt i samme nabolag. Det vitner om at man trives!

Nabolagets eget kulturprogram sørger for liv og røre i boligområdet. Flere av arrangementene har allerede rukket å bli faste tradisjoner. For eksempel sankthansfeiring, utekino, lysvandring langs Alnaelva i høstmørket, spøkelsesvandring i Svartdalen på Halloween og Kværnerbylekene med barneskirenn. Hva du ønsker å være en del av er helt opp til deg!

Vannfestivalen 2012, Kværnerbyen. Festival ved Vannspeilet i Kværnerbyen, i regi av Kulturprogrammet for Kværnerbyen. Konsert, forestilling, teater, sankthansfeiring, fyrhuset, fellesskap, uterom, Lodalsparken. 23. juni 2012.
Sankthansfeiringen er en av tradisjonene som virkelig har satt seg i Kværnerbyen. Bål, grilling, musikk og dans ved vannspeilet er populært for både små og store.

Nabolaget i tall og figurer

Lurer du på hvor mange minutter det tar å gå fra Kværnerbyen til bussen, butikken, barnehagen, treningssenteret eller skolen? Eller er du nysgjerrig på hvilke mennesker som bor her, og hva de bor i?

Sjekk nabolagsprofilen