Obos.no er på flyttefot

Obos.no er på flyttefot

Fra mandag 5. oktober og fram til fredag 9. oktober er obos.no på flyttefot. Nettsidene våre kan derfor være litt ustabile, men vi er på saken. Vi håper dette ikke skaper noe trøbbel for deg – og at du liker de nye nettsidene våre!

Lukk
Hopp til innholdet
Bilde av en familie i Kværnerbyen. Mor, far og barn.

Livet i Kværnerdammen

I Kværnerbyen bor du i et nytt og levende boligområde, kun fem minutter unna alt Oslo sentrum har å by på.

Kværnerbyen ligger mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika, i bydel Gamle Oslo. Kværnerdammen borettslag blir liggende lengst inn på området, hvor noen av de gamle elementene fra industribygget bevares og integreres i det nye nabolaget.

Det meste av det du trenger i hverdagen finner du i nærheten. Her kan du kjøpe dagligvarer, gå til frisøren, trene på treningssenter og handle på apoteket. 

Bli bedre kjent med Kværnerbyen i 360°-visningen av området.

Fem minutter til sentrum med bussen 

Bor du i Kværnerbyen er det lettvint å komme seg til og fra alt du ønsker å bruke storbyen til. 32-bussen har endestasjon på torget i Kværnerbyen og tar deg til Bjørvika og Oslo sentrum på fem minutter. Avgang hvert kvarter. Du kan også ta bussrutene som går i Konows gate. Der stopper til og med et par nattruter. Det er kjekt om du skulle trenge skyss hjem i de sene timer.

Om du vil kan du fint gå eller sykle til det meste, og det finnes både bysykler og elsykler du kan bruke i Kværnerbyen.  Fra sentrum kommer du til Kværnerbyen via Konows gate, Bispegata og Schweigaardsgate og videre på gang- og sykkelveien i Kværnerveien. Fra Vålerenga og Etterstad kan du ta snarveiene via gangveier og stier.

Barnehager og skoler

Det er to barnehager i Kværnerbyen, Kværnerbyen barnehage og Kværnerdalen barnehage. Den første gir fortrinnsrett til barn som bor i Kværnerbyen. De nærmeste skolene er Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole. 

Barn som leker ved vannspeilet i Kværnerbyen.
I Kværnerdammen kan barna bade om sommeren og stå på skøyter vinterstid. Det er også flere lekeplasser og en ballbinge i området.

Fint utgangspunkt for turer

Fra Kværnerbyen har du turmuligheter som få kjenner til, både langs Alnaelva og i den spesielle Svartdalen. Er du riktig sprek kan du ta turen fra Alnastien, inn i Groruddalen og helt fram til Lillomarka – eller opp til Ryen, Østensjø og helt inn til Østmarka.

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund.
En formiddag i parken, en svett joggetur eller en rolig tur til fots for å nyte naturen? Mulighetene er mange med Kværnerbyen som utgangspunkt

Et levende nabolag

Forskjellige mennesker i alle aldre har allerede flyttet inn i Kværnerbyen; unge par, single, barnefamilier og godt voksne. Flere av dem har rukket å kjøpe sin andre og tredje bolig her også – byttet ut en toroms mot en større leilighet, for eksempel, men fortsatt i samme nabolag. Det vitner om at man trives!

Nabolagets eget kulturprogram sørger for liv og røre i boligområdet. Flere av arrangementene har allerede rukket å bli faste tradisjoner. For eksempel sankthansfeiring, utekino, lysvandring langs Alnaelva i høstmørket, spøkelsesvandring i Svartdalen på Halloween og Kværnerbylekene med barneskirenn. Hva du ønsker å være en del av er helt opp til deg!

Vannfestivalen 2012, Kværnerbyen. Festival ved Vannspeilet i Kværnerbyen, i regi av Kulturprogrammet for Kværnerbyen. Konsert, forestilling, teater, sankthansfeiring, fyrhuset, fellesskap, uterom, Lodalsparken. 23. juni 2012.
Sankthansfeiringen er en av tradisjonene som virkelig har satt seg i Kværnerbyen. Bål, grilling, musikk og dans ved vannspeilet er populært for både små og store.

Nabolaget i tall og figurer

Lurer du på hvor mange minutter det tar å gå fra Kværnerbyen til bussen, butikken, barnehagen, treningssenteret eller skolen? Eller er du nysgjerrig på hvilke mennesker som bor her, og hva de bor i?

Sjekk nabolagsprofilen