Slik skaffer du deg bolig i Kværnertoppen

Å kjøpe en bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Illustrasjon av Kværnertoppen ett fra Enebakkveien.

Hopp rett ned til:

Status: I salg nå

Fjerde trinn 

Vi har startet salget av de siste 55 leilighetene i Kværnertoppen borettslag. Du kan velge mellom to- til fireromsleiligheter på 33 – 82 kvadratmeter. 

Finn din bolig i boligvelgeren

Last ned prospekt

Tredje trinn

Vi har startet salget av 67 nye leiligheter i Kværnertoppen borettslag. I dette trinnet kan du velge mellom to- til femromsleiligheter på 36 – 118 kvadratmeter. Det finnes fortsatt ledige leiligheter i dette trinnet.

Finn din bolig i boligvelgeren

Last ned prospekt

Andre trinn

Alle leilighetene i første salgstrinn er solgt, men du har fortsatt muligheter til å sikre deg en av de ledige boligene i andre salgstrinn.

Andre salgstrinn består av 52 leiligheter i hus A og B. Planlagt innflytting er fra første kvartal 2019.

Finn din bolig i boligvelgeren

Last ned prospekt

Salgsstart for siste trinn i juni

I juni starter vi salget av de siste 55 leilighetene i Kværnertoppen borettslag. Du kan velge mellom to- til fireromsleiligheter på 33 – 82 kvadratmeter. 

Mer informasjon om boligene, planløsninger og priser vil bli lagt ut her så snart dette er klart, sammen med påmelding til salgsmøtet.

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig i Kværnertoppen. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Totalprisen for boligen = Felleslån + Innskudd

Kværnertoppen organiseres som et borettslag. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. Felleslånet kan være på inntil 60 prosent av totalprisen.

Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån.

Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren.

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån

Innbetaling

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner (dersom byggestart ikke er vedtatt).

Når byggestart er vedtatt betaler du 10 prosent av totalprisen for boligen minus de 100 000 kronene du betalte ved kontraktsinngåelsen. Dersom byggestart allerede er vedtatt når du kjøper boligen betaler du 10 prosent av totalprisen med en gang.

Når du overtar boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

Felleskostnader

Fra du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker renter og avdrag på din andel av felleslånet samt driftskostnader (blant annet offentlige avgifter, grunnpakke for kabel-TV og Internett, renhold av fellesarealer, avsetning til framtidig vedlikehold med mer). Størrelsen på felleskostnadene finner du i boligvelgeren.

Hvis du ønsker, kan du betale ned din andel av felleslånet raskere enn den ordinære nedbetalingsplanen. Da går også felleskostnadene ned.

Slik kjøper du bolig

Når du har bestemt deg for å kjøpe en bolig, er neste steg å fylle ut en bindende kjøpsbekreftelse og sende den til prosjektselger. Deretter finner dere en tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten.

Last ned kjøpsbekreftelse

Kontakt oss

Har du spørsmål om boligene, nærområdet eller kjøpsprosessen? Eller er du rett og slett klar for å sikre deg en ny bolig? Vi er bare en telefon eller e-post unna.