OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Nærområdet i Kværnerbyen

Kværnerbyen er et flott område med alt du trenger i hverdagen nær deg. Kværnerbyen ligger i bydel Gamle Oslo, med kun fem minutter til bykjernen Oslo Sentrum. 

Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele oversikten.

Lukk
Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele oversikten.

Kværnerbyen er et nytt boligområde, kun fem minutter fra Oslo sentrum. På få år har dette stedet blitt forvandlet til et levende nabolag med arbeidsplasser, butikker, barnehager og et rikt kulturliv.

Det meste av det du trenger i hverdagen er på plass i Kværnerbyen. Her kan du kjøpe dagligvarer, gå til frisøren, trene på treningssenter og handle på apoteket. Barna kan leke på en av lekeplassene, bade i Kværnerdammen om sommeren eller stå på skøyter der vinterstid. 

Barn som leker i Kværnerbyen, ved vannspeilet.

Nabolagets eget kulturprogram sørger for liv og røre i boligområdet. Flere av arrangementene har allerede rukket å bli faste tradisjoner.

For eksempel sankthansfeiring, utekino, lysvandring langs Alnaelva i høstmørket, spøkelsesvandring i Svartdalen på Halloween og Kværnerbylekene med barneskirenn.

Kværnerbylekene 2011
Minihopprenn og skiløp for barn i Kværnerbyen 20. mars 2011
Hopprenn, skirenn, skiløp, barneskirenn, skilek, vintersport, barn, ny bydel, kulturprogrammet, møllehjulet, turbinen
Barnas skidag er blitt en tradisjon i Kværnerbyen

Transport og gangavstand 

Bor du i Kværnerbyen, er det lettvint å komme seg til og fra alt man ønsker å bruke tiden til i storbyen. Du kan du gå eller sykle til det meste.

Fra sentrum kommer du til Kværnerbyen via Konows gate, Bispegata og Schweigaardsgate og videre på gang- og sykkelveien i Kværnerveien. Fra Vålerenga og Etterstad kan du ta snarveiene via gangveier og stier.

Rett ved boligene finner du svært gode bussforbindelser som tar deg til Operaen og Oslo S på fem minutter.  Bussene går med noen få minutters mellomrom, i tillegg til et par nattruter. Med buss 32 Voksen skog og N32 er det enkelt å komme seg til og fra Kværnerbyen på både dag- og kveldstid. 

Har du bil, kommer du fort ut på E6. Det er også kort vei til både Oslo sentralstasjon (tog) og bussterminalen. 

Bilder tatt i Kværnerbyen mai 2014
Industrielemeneter, dekorasjon, bruk av gammelt materiale, turbiner, søyler, stålwire og andre kontruksjoner fra Kværner Bruk, Kværner brug
Utsmykning av veier, gater, torg og fellesområde, fellesrom, uterom i Kværnerbyen
Bussholdeplass og torget i Kværnerbyen

Skoler og barnehager 

Det er to barnehager i Kværnerbyen, Kværnerbyen barnehage og Kværnerdalen barnehage. Vålerenga og Jordal er de nærmeste skolene.  Som beboer eller kjøper av ny bolig i Kværnerbyen får du fortrinnsrett til Kværnerbyen barnehage, en privat barnehage med plass til 68 barn.

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen.  Barn på lekeplass i Kværnerbyen. Barnehage.

Ut på tur 

Fra Kværnerbyen har du turmuligheter som få kjenner til, både langs Alnaelva og den spesielle Svartdalen. Turområdene innbyr både til en rolig spasertur og til jogging i fin natur.

Er du riktig sprek kan du gå fra Alnastien, inn i Groruddalen og helt fram til Lillomarka – eller opp til Ryen, Østensjø og helt inn til Østmarka. 

Bildebank fra Kværnerbyen sommeren 2015. Bilder fra bomiljø, nærmiljø og omgivelser i Kværnerbyen. 
Svartdalsparken. Dame med hund.

Lyst til å vite mer om nabolaget? 

Ta en titt på nabolagsprofilen for Kværnerbyen(Lenke ut)
(Lenke ut)(nabolag.no)

Kulturprogrammet for Kværnerbyen ga drahjelp til området. Vi har arrangert skirenn, konserter og fester rundt vannspeilet, det har vært St. Hansfeiringer, julegrantenninger og blitt etablert nye møteplasser. Det har vært viktig å gjøre noe hyggelig.

- Per Andersen, inititiativtaker til Kulturprogrammet i Kværnerbyen.