project logo
Kværnerlia i Oslo

131 leiligheter - borettslag

Livet i Kværnerlia

I Kværnerlia får du flotte turområder som nærmeste nabo, og med kun 5 minutter unna det pulserende livet i Bjørvika og Karl Johan, bor du i umiddelbar nærhet til det meste Oslo sentrum har å by på.

IMA110937

Boligene i Kværnerlia ligger rolig og tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, i lia opp mot Konows gate. 

Flere av leilighetene har vestvendt balkong der du får sol på både dagen og kvelden. Enkelte av leilighetene har store, private takterrasser. Og alle som bor her, har tilgang til en felles takterrasse i sin bygning.

Illustrasjon av takterrassene i Kværnerlia. Lengst frem i bildet er sitter en kvinne og nyter solen i en sofa på takterrassen, og en mannsperson kommer gående ut fra balkongdøren. Illustrasjon av takterrassene i Kværnerlia. Lengst frem i bildet er sitter en kvinne og nyter solen i en sofa på takterrassen, og en mannsperson kommer gående ut fra balkongdøren.
Nyt late sommerdager på terrassen med familie og gode venner.

Et enklere liv med tid til mer

De som bor i Kværnerbyen får mer tid til å leve. Heisen fra parkeringen – enten for sykkel eller bil – går rett opp i din etasje.

I tøffelavstand fra boligene kan du trene i et moderne treningssenter, handle i Kiwi-butikken eller nyte en bedre middag hos lokale bistroen. Apotek, frisør og neglesalong har du lett tilgjengelig ved Smeltedigelen, som er torget i Kværnerbyen.OSLO 20110615
Illustrasjonsbilder for OBOS
Foto: nyebilder.no kaffe
kaffebar
kafé
byliv
by
illustrasjon
bydel
bolig
venner
venninner
fritid

OBOS-bladet
illustrasjonsbilder

på Bildet: Tone Gulowsen  missionOSLO 20110615
Illustrasjonsbilder for OBOS
Foto: nyebilder.no kaffe
kaffebar
kafé
byliv
by
illustrasjon
bydel
bolig
venner
venninner
fritid

OBOS-bladet
illustrasjonsbilder

på Bildet: Tone Gulowsen  mission

To barnehager ligger nær boligene: Kværnerbyen barnehage og Kværnerdalen barnehage. Det gjør det enkelt for deg som har barn å levere før jobb – uten å måtte sette deg og barna i bilen eller lete etter parkering. Skolebarn sogner til Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole. 

Flotte turmuligheter

1280 - ung mann som jogger på en skogsti1280 - ung mann som jogger på en skogsti

Har du ikke sykkel, så kan det godt tenkes at du kommer til å skaffe deg en nå. Kværnerbyen er et yndet utgangspunkt for turer til fots og på sykkel. Svartdalsparken, Middelalderparken, urskogen langs Alnaelva og Ekebergskogen ligger i umiddelbarnærhet til boligene.

Er du riktig sprek kan du gå langs Alnastien, opp til Bryn, over Østensjø og inn i Østmarka. Eller så tar du en sykkeltur via Svartdalsparken, gjennom Groruddalen og inn i Lillomarka. 

Lysvandring langs Alna-elva.Lysvandring langs Alna-elva.

Kort vei til sentrum – gode bussforbindelser

Denne nye bydelen mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika ligger sentralt med kort vei til sentrum.

Rett utenfor går 32-bussen hvert kvarter, som tar deg til sentrum på under 10 minutter, til Bjørvika på 5 minutter. Busstoppet i Konowsgate har mange ruter, til og med to nattruter slik at du sparer taxiutgiftene etter en hyggelig kveld ute. Mange som bor i Kværnerbyen velger å gå eller sykle til jobb.

Naboer i alle aldre

Blant naboene finner du forskjellige mennesker i alle aldre. Unge par, single, barnefamilier og godt voksne. Det er mulig å engasjere seg i nabolaget, men det går også an å leve mer tilbaketrukket.

Bilde fra en konsert på Backyard i Kværnerbyen, hvor vi ser gitaristen i bandet.Bilde fra en konsert på Backyard i Kværnerbyen, hvor vi ser gitaristen i bandet.Det skjer alltid noe i Kværnerbyen. Om sommeren kommer beboerne sammen for å se utekino, det arrangeres konserter.

Den årlige lysvandringen i høstmørket langs Alnaelva er en annen begivenhet folka i Kværnerbyen samler seg om.

Lån verktøy av naboen

Trenger du en drill til å feste bilder i veggen med, kan du forhøre deg i Kværnerbyen-gruppen på Facebook. Der snakker beboerne om hva som skjer, deler interiørtips og diskuterer seg imellom.

Og skulle du miste en nøkkel på lekeplassen eller under en joggetur, kan det godt hende en vennlig nabo gir beskjed akkurat her.

Lett å komme seg ut av byen

Skal du på helgetur, er det lett å komme fra og til Kværnerbyen.

  • Vestover mot fjellet og Sørlandet kommer du raskt ned i Operatunnelen som tar deg under og forbi Oslo sentrum.
  • Sørover mot Sverige er det enkel tilgang til både Mosseveien og Kongsveien over Nordstrand.
  • Nordover og østover mot Gardermoen kommer du til via E6, som ligger rett utenfor Kværnerbyen.

Med nærhet til hovedfartsårene inn og ut av Oslo kommer du deg raskt av gårde og kjapt til hytta ved sjøen eller fjellet. Og ønsker du deg litt lengre ut i verden, ligger Gardermoen en liten halvtime fra Oslo S.