Hopp til innholdet
  • Bygges av:
  • Veidekke logo
  • Obos logo

Om Løren botaniske

Boliger
Ca. 390 leiligheter fordelt på 7 hus
Størrelse
2 til 5 roms og ca. 39 - 118 m²
Status
Reguleringsplanen er godkjent
Salgsstart/byggestart
Antatt til 2. halvdel i 2019 med byggestart i 2020.
Innflytting
Antatt 2022
Organisering
Det er ikke avklart om det blir borettslag eller sameie

Nye boliger med store og grønne gårdsrom

I samarbeid med Veidekke planlegger vi å bygge cirka 390 leiligheter fordelt på syv bygg. Med i planen er også en barnehage med fire avdelinger.

Mellom boligene blir det store og grønne uteområder med nyttevekster som frukttrær og bærbusker samt mulighet for urban dyrking. Hvert gårdsrom får et eget drivhus, og på de grønne takene med sedum blir det felles takterrasser med gode solforhold. Her vil det også være mulig å dyrke egne grønnsaker i plantekasser.

Om leilighetene og fasadene

Her blir det to- til fireromsleiligheter med størrelser fra 39 til 118 kvadratmeter. Leilighetene får lyse overflater og en generell takhøyde på 2,6 meter, noe som vil gjøre rommene luftige og lyse. Noen av de største fireromsleilighetene vil ha mulighet for egen utleiedel. Materialet på fasadene vil variere mellom lyse hovedmaterialer, tre og teglstein, hvor sistnevnte vil være med på å videreføre områdets industrihistorie.

Utvalgte leilgheter vil bli solgt med OBOS Bostart. Les mer om prismodellen og se filmen

I nabolaget

På Løren finner du et bredt utvalg av butikker og tjenester i nærheten. I sommerhalvåret har flere av spisestedene uteservering. I tillegg til det brede tilbudet som allerede er etablert på Løren er det planlagt flere handelsmuligheter og spisesteder.

Det er flere barnehager på Løren og ikke langt unna finner du nye og toppmoderne Løren skole samt Sinsen barneskole. Refstad skole og Frydenberg ungdomsskole ligger også rett i nærheten.

Grønn transport

Løren T-banestasjon ligger i samme gate som prosjektet og flere busslinjer, blant annet linje 23 og 24, har holdeplass bare et kvartal unna. Herfra kan du også ta flybussen. Liker du å sykle vil det være god plass til å parkere sykkelen både i kjeller og på bakkeplan. Her blir det også ladestasjon for elsykkel, sykkelverksted samt smørebod for skientusiasten. 

Det planlegges at omtrent halvparten av boligene vil ha parkeringsplass i kjelleren, og for deg med elbil tilrettelegger vi for ladepunkt. Det legges også opp til bildelingsordning.

Historie

Den 17 mål store tomten er kjent som «Jordankvartalet». Deler av eksisterende bebyggelse har tidligere huset Jordan børste- og malefabrikk. Fabrikken har et intakt Jordan-relieff som er velkjent for mange Oslobeboere. Dette vil bli bevart og overført til de nye bygningene.

Børsteveien som går rundt kvartalet har sitt navn etter inspirasjon fra Norges første tannbørstefabrikk som åpnet her i 1933.

Meld interesse og hold deg oppdatert

Er du interessert i å høre mer om prosjektet? Meld interesse i skjeamet under og få alle de nyeste oppdateringene på e-post. Du vil også få informasjon om videre planleggingsprosess og salgsstarter.

Meld interesse for Løren botaniske

Fornavn er påkrevd.
Etternavn er påkrevd.
Epost-adressen ikke på gyldig format.
Telefonnummer er påkrevd

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer ved salgsstart

Boligene er under planlegging, og salget har ikke startet. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart, og får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer. Jo raskere du melder deg inn, jo lengre ansiennitet har du når salget starter.

Bli medlem

Kontakt oss

Vil du vite mer? Vi svarer gjerne på dine spørsmål!

Hanne Larsen

Prosjektselger

Thomas Rasmussen

Prosjektselger