OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Slik skaffer du deg bolig i Løren botaniske

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Hopp rett ned til:

  • Må jeg være OBOS-medlem?
  • Priser og finansiering
  • Innbetaling
  • Et trygt kjøp
  • Slik kjøper du bolig
  • Skal du selge?

   Må jeg være OBOS-medlem?

   Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig i Løren botaniske. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

   Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

   Priser

   Totalprisen for boligen

   Første og andre salgstrinn i Løren botaniske organiseres som borettslag. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. 

   Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån.

   Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren.

   Utvalgte boliger i Løren botaniske selges med OBOS Bostart og OBOS Deleie.

   Finansiering

   Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)

   Ekstra god rente i OBOS-banken

   Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

   %BANK_RENTE_INFORMASJON%

   Finn ut mer om OBOS Nyboliglån(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)

   Innbetaling

   Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner (dersom byggestart ikke er vedtatt).

   Når byggestart er vedtatt betaler du 10 prosent av totalprisen for boligen minus de 100 000 kronene du betalte ved kontraktsinngåelsen. Dersom byggestart allerede er vedtatt når du kjøper boligen betaler du 10 prosent av totalprisen med en gang.

   Når du overtar boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

   Felleskostnader

   Fra du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker renter og avdrag på din andel av felleslånet samt driftskostnader (for eksempel offentlige avgifter, grunnpakke for kabel-TV og Internett, renhold av fellesarealer, avsetning til framtidig vedlikehold med mer). Størrelsen på felleskostnadene finner du i boligvelgeren.

   Hvis du ønsker, kan du betale ned din andel av felleslånet raskere enn den ordinære nedbetalingsplanen. Da går også felleskostnadene ned.

   Et trygt kjøp

   Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. 

   Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

   Slik kjøper du bolig

   Når du har bestemt deg for hvilken bolig du ønsker å kjøpe etter salgsstart kan du starte digitalt kjøp. Dette gjør du via lenken til den aktuelle boligen i boligvelgeren. Deretter finner vi en  tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten.

   Kontakt gjerne prosjektselger om du trenger råd eller hjelp.

   Skal du selge?

   Trenger du verdivurdering eller et godt tilbud på salg av din gamle bolig?

   OBOS-eiendomsmeglere(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)   hjelper deg gjerne.