OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
42-45841473

Livet i Oppsal senter

Drømmer du om å flytte inn i en moderne og funksjonell leilighet med heis, hvor du kan gå i bare tøflene til butikken? Da bør du følge med på utbyggingen av Oppsal senter.

Det gamle senteret på Oppsal skal erstattes med et nytt nærsenter med parkering i underetasjen og enkel adkomst til butikkene. Kan du tenke deg en ny hverdag uten trapper og gateparkering, gressklipping og snømåking, er dette stedet for deg.

De 190 lettstelte boligene vil ligge over og ved det nye senteret hvor det vil bli en stor matvareforretning. Det er også planlagt frisør, apotek, bakeriutsalg, blomsterbutikk, helsetjenester og andre servicetjenester. 
Blond kvinne som handler blomster i en blomsterbutikk
Butikkene i det nye senteret vil dekke dine nødvendige behov.

De fleste leilighetene har heis fra garasjen, så du kan gå tørrskodd fra bilen og rett opp til din etasje. Og er du vant til å kunne sitte ute i hagen med en kopp kaffe, kan det være greit å vite at alle leilighetene vil få solrike balkonger eller terrasser på bakkeplan. Kaffekoppen kan også nytes i de koselige og skjermede uterommene, hvor det er sol mesteparten av dagen. 

Hyggelig nabolag

På det opparbeidede og hyggelige torget som ligger utenfor senteret, kan du møte naboer og venner også etter at butikkene har stengt for kvelden. 

Fra boligene vil det bli lagt nye gangveier mot allerede eksisterende turveier i nærområdet. Perfekt for en tur med hunden eller for å trekke litt luft etter middagen. 

Dette blir et trygt og godt boområdet for deg som vil ha en enklere hverdag med kort vei til alt.

Uteservering. Foto: Johnér Bildbyrå AB / A&Me
Mellom blokkene vil det bli opparbeidet et frodig og skjermet uterom for store og små.

Felles takterrasse

For beboerne er det planlagt to ulike felles takterrasser til fri benyttelse. Her får du optimale solforhold hele dagen og på lune sommerkvelder kan du sitte ute og se solen gå ned over Østensjø og mot Oslo sentrum. 

Et godt sted å bo når du vil ha mer tid til å leve!

Med direkte utgang fra senteret til T-banen kommer du deg enkelt og raskt til sentrum, og til Østmarkas fine turområder.

Turskilt i Østmarka
Er du glad til å gå tur, er Østmarka ikke langt unna. Flott forhold både sommer og vinter!


Den daglige handleturen gjør du unna i den nye, store dagligvareforretningen på senteret, og veien hjem med handleposene er kort. Lunsjen kan du spise i selskap med naboene på den nye, hyggelige kafeen.

Vil du komme deg litt ut, tar du middagen på Skullerudstua og kjøper med deg en ny plante fra Plantasjen når du først er på den kanten. 

Kort reisevei til sentrum og de store kjøpesentrene

T-banen, som stopper rett utenfor tar deg til Jernbanetorget på ett kvarter. Vil du heller ta turen til de store kjøpesentrene i bydelen, så tar det ikke mer enn åtte minutter med buss 61 til Tveita eller femten minutter med 78-bussen til Manglerud senter. 

Gode møteplasser

Når du har lyst til «å gå på byen» trenger du ikke ta på yttertøy. Det unike med nye Oppsal Senter som sosial møteplass er at senteret vil tilby møteplasser både inne i senteret når det er dårlig vær og ute når det er pent vær. Dette finnes ikke andre steder på Oppsal, så her vil det bli et pulserende liv. 

©BERTRAND BECHARD / MAXPPP ;
ILLUSTRATION RESTAURATION, CUISINE, SERVICE,  TEMPS DE TRAVAIL

Store friområder

På Oppsal har du nærhet til flere store friområder. I nordøst finner du de store idrettsanleggene på Trasop og Oppsal Arena, og i bakkant brer Østmarka seg utover med et nettverk av stier, turveier og lysløyper perfekt for korte spaserturer, lange sykkelturer og skiturer til nære og fjerne markastuer.

En kvinne som mater ender
Østensjøvannet i dalbunnen vest for torget er et populært turmål for unge og gamle med sitt yrende fugleliv, lekeapparater og turvei rundt hele vannet.

Turorientering og treningssenter

Er du glad i skogen? Da vil det nok ikke ta lang tid før noen inviterer deg med på turorientering.

Orientering er en stor idrett på Oppsal, og Ola Dilt er et kjent begrep i området. Takk ja til å bli med, så får du en tur som byr på spenning og opplevelser utenom det vanlige.

Vil du få opp pulsen og brenne flere kalorier? Da tar du med joggeskoene til et av treningssentrene i nærheten.

Ellers tilbyr Oppsal idrettsforening en lang rekke aktiviteter, som; fotball, håndball, ishockey, basket, orientering, allidrett, ski og cricket. 

 Barnehageplass og skolevei

Paradis malt på en skolegård.

Bydelen har flere kommunale og private barnehager i nabolaget. Barn som vokser opp på Oppsal senter sogner til Tvillingskolene Oppsal Vetland, som har elever fra 1. - 10. klasse. Den stod ferdig rehabilitert og med et nytt bygg til skolestart 2009.