Livet i Stålverkskroken

En gang var Ensjø stedet familien dro til for å se på ny bil. Nå blir bydelen en av Oslos sentrale boligstrøk. Her bor du i kort avstand til sentrum, men likevel litt utenfor.

Bor du i Stålverkskroken er det kort vei parken på Kampen. Du trenger heller ikke gå langt for å svømme i Tøyenbadet, ta en matbit på Vålerenga eller spasere gjennom idylliske Tøyen hageby.
Bor du i Stålverkskroken er det kort vei parken på Kampen. Du trenger heller ikke gå langt for å svømme i Tøyenbadet, ta en matbit på Vålerenga eller spasere gjennom idylliske Tøyen hageby.

Ensjøbyen ligger på et flott platå over sentrum, med egen T-banestasjon og grønne friarealer. Det som tidligere var kjent som Oslos bilby transformeres nå til en moderne boligby der det skal være godt å bo.

Stålverkskroken blir liggende på en flott tomt ved siden av den fremtidige Stålverksparken. Du finner T-banen, matbutikker og treningssenter i umiddelbar nærhet, og det er kort vei til barnehager og skoler. 

5 minutter til T-banen – og 5 minutter til sentrum

Med det gode kollektivtilbudet på Ensjø, kommer du deg raskt dit du skal.  Tar du T-banen fra Ensjø trenger du 5 minutter for å komme deg til Oslo S. Med fem linjer og mange avganger i timen slipper du å tenke på ruteplanen når du skal av gårde tidlig om morgenen. Skulle du akkurat miste banen, har du en ny avgang om ikke lenge.

Ensjø T-banestasjon.Ensjø T-banestasjon.Etter en stor oppgradering ble Ensjø T-banestasjon gjenåpnet sommeren 2013. Fire av byens T-banelinjer stopper nå her.

Ensjøbyens gode naboer

Ensjøbyen ligger i bydel Gamle Oslo og grenser til Tøyenparken, Tøyen Hageby, Kampen, Vålerenga og turområdene rundt Valle-Hovin. En kort spasertur unna ligger Jordal idrettspark (oslo.kommune.no).

På sykkel tar det fem minutter å komme seg til Grünerløkka.

Jordal idrettsanlegg.Jordal idrettsanlegg.
Fra Stålverkskroken kan du ta beina fatt til Jordal idrettspark. Her er det kunstgressbane, skateboardanlegg, idrettshall, ishaller og idrettslekeplass.

La barna leke i nærområdet

Ikke langt unna Stålverkskroken finner du Kampen økologiske barnebondegård (kampenbarnebondegard.com). Der kan barna lære om husdyrene og hvordan maten vår kommer på bordet. Kanskje de får hilse på grisen Grizzly – eller kose med geitene på gården?

Kampen økologiske bondegårdKampen økologiske bondegård
Fra Ensjø er turen til Kampen økologiske barnebondegård kort. Her kan du møte nesten alle norske husdyr, bortsett fra ku. Pluss et esel.

Gjør innkjøpene i butikkene i nabolaget

Rema 1000 og Kiwi ligger på veien mellom T-banen og leiligheten din. Da kan du gjøre innkjøp på veien når du kommer hjem fra jobb eller studier. Per i dag fins det også en restaurant, en frisør og et apotek.

Barnehager og skoler i nærheten

Barnehager

  • Fyrstikkalleen
  • Stålverkskroken
  • Allèen Sansehage

Skoler

  • Hasle skole, 1.-7. klasse med nærmere 600 elever
  • Fyrstikkalleen, 8.-13. klasse med omtrent 500 elever
  • Teglverket skole, 1. - 10. klasse, skolen åpnet høsten 2015

Fasade Fyrstikkalleen skoleFasade Fyrstikkalleen skole
Fyrstikkalleen skole er en kombinert ungdoms- og videregående skole som huser cirka 500 elever. 

I tillegg skal en ny barneskole i Grenseveien 91 stå ferdig i 2020.

Utviklingen på Ensjø

Den overordnede planen for nye Ensjø er et samarbeid mellom Oslo kommune og noen av landets største aktører innen bolig- og næringsutvikling. Langs Gladengveien skal det til sammen bygges rundt 1400 boliger, og utviklingen er godt i gang. 

OBOS har allerede overlevert to prosjekter og har to under salg på nabotomtene. Stålverkskroken boligsameie vil bli det femte i rekken. 

De som bor her får være med på en historisk transformasjon der Ensjø blir til et av Oslos mest sentrale og moderne boligstrøk. 

I Ensjøbyen vil du bevege deg i brede, åpne gater, i lune parker eller opplyste stier. Her vil det komme titusener av kvadratmeter med forretninger, restauranter, kaféer, treningssentre, gallerier, kino, teater, konserter og mye mer. 

Det urbane kjerneområdet skal bli rammet inn av grønne omgivelser. Etter mange år i rør renner nå Hovinbekken igjen på overflaten. Ved T-banestasjonen oppstår Ensjøtorget, det naturlige møtestedet i bydelen, og Tiedemannsparken med sine 22 mål blir den største parken i området.