Livet i Symra terrasse

Ønsker du å bo på Lambertseter, den populære drabantbyen fra 50-tallet, med store grøntområder mellom borettslagene? Drømmer du om en større, moderne, lys og lettstelt bolig? Da kan Symra terrasse oppfylle drømmen din!

I bildet ser vi en kvinne og en mann som sitter på en benk i en park og drikker kaffe.

Rett over veien for Lambertseter Senter, bygger OBOS et nytt boligfelt med 107 romslige leiligheter. Her vil du kunne bo tett på kollektivtilbud, butikker, treningssenter og kafeer, men samtidig ha enkel adkomst til store friområder som gir mange turmuligheter.

Boligene i Cecilie Thoresens vei 12 sett fra Langbølgen i sørBoligene i Cecilie Thoresens vei 12 sett fra Langbølgen i sør
Symra terrasse sett fra Langbølgen i sør, med Lambertseter senter og Symra kino tvers over veien. 

Store friområder

Et nettverk av godt opplyste gang- og sykkelveier binder sammen borettslagene på Lambertseter. Med holdeplass for bane og buss på senteret, kommer du raskt til store friområder som Ekeberg, Østensjøvannet, Østmarka og fjorden. 

42-4584372342-45843723
På Lambertseter er det store friområder hvor du kan tilbringe tid med venner og familie.

Fra leilighetene i Symra terrasse er det kort vei til ski- og turløypene på Skullerud. Akebakken «Griser’n» ligger heller ikke lagt fra boligene. 

Lambertseter er selve porten til alt Østmarka har å by på: Skiturer og akeliv om vinteren. Badeliv, fot- og sykkelturer om sommeren. Du kan selvfølgelig også padle på ett av de mange rolige vannene i Østmarka, eller bytte ut kanoen med skøytene når kulden setter inn.

Sommer som vinter er det ofte arrangerte aktiviteter ved inngangen til marka, og Skullerudstua har stor kafé med egne utleielokaler.

Helse og velvære

At du ønsker en lettstelt bolig og en enkel hverdag er ikke synonymt med et passivt liv. Du får tvert imot mer tid å bruke på det du synes er gøy.

På Lambertseter får du et rikholdig treningstilbud. Du kan velge friidrett, fotball eller allidrett gjennom Lambertseter idrettsforening.  

Treningstime på ElexiaTreningstime på Elexia
Du trenger heller ikke ta på yttertøy for å trene. På senteret, tvers over gata, finner du Sats Elexia. Noen få minutters gange mot Karlsrud ligger også Fresh Fitness og Mudo treningssenter.

I bassenget på Lambertseter bad er det også gode muligheter for å få rørt litt på seg, hvis du skulle ønske det. Du kan også få opp pulsen hos:

  • Lambertseter bryteklubb
  • Lambertseter Innebandyklubb
  • Lambertseter skøyteklubb
  • Lambertseter svømmeklubb

Gode møteplasser

Uansett hvor i livet du er, finnes det en møteplass i nærheten hvor du kan treffe mennesker på din egen alder – eller med samme interesser. Ta med babyen til babysang i kriken, eller meld deg på kurs i sosiale medier, blogg og foto på biblioteket!

To gode venniner som drikker kaffe på en kaféTo gode venniner som drikker kaffe på en kafé
Inviter med deg gode venner, og nyt en kopp kaffe i en av områdets mange kafeer.

På Lambertseter senter er det flere kafeer og restauranter, hvor du kan ta en kopp kaffe eller matbit sammen med venner og gode naboer. På Krystallen treffsenter er det ulike fritidstilbud til aktive seniorer.

Bibliotek og kino

Fra biblioteket på sentret kan du låne med Unni Lundells «Djevelkysset», hvor den spennende handlingen er lagt til Lambertseter, eller filmen «Støv på hjernen», hvis du har lyst på et humoristisk tilbakeblikk på bydelen.

Bildet viser inngangen til Lambertseter Senter.Bildet viser inngangen til Lambertseter Senter.
Lambertseter Senter med kino og bibliotek ligger rett over gata for de nye boligene.

Leser du en god filmanmeldelse, kan du se filmen på Symra kino – uten å måtte lete etter parkeringsplass i sentrum.

Parsellhage og bilkollektiv

Bor du i Symra terrasse kan du ta miljøansvar hver dag. Dyrk dine egne økologiske grønnsaker i parsellhagen på Karlsrud, og lån bil hos bilkollektivet når du skal storhandle.

Barne- og ungdomsvennlig område

I tillegg til Lambertseter og Karslrud barneskole og Lambertseter ungdomsskole, er det mange barnehager i området. For ungdom finnes det dessuten et godt utvalg av fritidsklubber og møteplasser.

1280 - mamma som husker den lille datteren sin1280 - mamma som husker den lille datteren sin

Avstander i hverdagen

Fra Lambertseter er det enkelt å ta seg med bil eller kollektivtransport til blant annet:

  • Gardermoen: 49 kilometer
  • Oslo S: 7 kilometer
  • Nordstrand: 2,8 kilometer
  • Ekebergparken: 2,7 kilometer
  • Hvervenbukta: 6,3 kilometer
  • Skullerudstua: 2,8 kilometer

Boligene i Cecilie Thoresens vei 12 sett fra nordBoligene i Cecilie Thoresens vei 12 sett fra nord
Rett over gaten fro boligene i Symra terrasse ligger Lambertseter senter, med mange butikker og kafeer.