Hopp til innholdet

Nærområdet på Ulven

OBOS planlegger å bygge totalt cirka 3000 nye boliger på Ulven, bare ti minutter med t-banen unna Oslo sentrum. Her skal det skapes en grønnere og mer miljøvennlig by.  

Bildet viser en mor og datter som holder hender mens de går mot Hovindammen
Foto: Nadia Frantsen

Barnehager og skoler

Det finnes allerede flere skoler og barnehager i nærheten av Ulven, men tilbudet må selvsagt utvides når så mange nye boliger skal bygges på ett sted. Det er planlagt å bygge barnehager på Ulven, og det er også avsatt en tomt til skole i området.

Godt kollektivtilbud

Ulven er mer sentralt enn mange tror. Visste du at det er samme avstand fra Jernbanetorget til Ulven, som det er fra Jernbanetorget til Majorstua?

Økern T-banestasjon ligger rett ved og det tar kun 10 minutter med t-banen til sentrum. Det kommer etter hvert et helt nytt kjøpesenter tilknyttet t-banen på Økern torg.

Illustrasjonen viser det nye kjøpesenteret som skal komme på Økern tog.
Illustrasjon: HMNT

Nye tilbud vil etableres

Ulven har ikke bare en sentral beliggenhet i forhold til alt som ligger rundt. Etter hvert som bydelen vokser frem, vil også nye tilbud se dagens lys her på Ulven. Nye barnehager, butikker, spisesteder og fritidsaktiviteter for store og små. Allerede nå er dagligvarebutikk, café og sushirestaurant på plass. I tillegg til skolene i nærheten er det også avsatt tomt til en ny skole i området. Mulighetene blir mange for de som bor på Ulven.

Vi planlegger bilfritt gatetun, grønne og urbane uteområder, grønne tak og store takterrasser.

I tillegg kommer nye muligheter: Ulven er en del av Hovinbyen, som er prioritert som hovedutbyggingsområde i Oslo fram til 2030. I planene ligger blant annet videreutbygging av T-banenettet, med T-bane fra Økern til Breivoll via en fremtidig stasjon på Ulven.

Det skal også legges til rette for gang- og sykkelveier som knytter Ulven tettere sammen med resten av byen.

Bildet viser to jenter som mater duer ved Hovendammen
Foto: Nadia Frantsen