project logo
Vollebekk i Oslo

800 leiligheter – borettslag

Slik skaffer du deg bolig på Vollebekk

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Illustrasjonen viser torget på Vollebekk

Hopp rett ned til:

Status: I salg nå

Blomstertrappa borettslag 

Vi har startet salget av 82 boliger i bygg E og F i Blomstertrappa borettslag. Du kan velge mellom et godt utvalg av leiligheter, fra toroms- til fireromsleiligheter på 38 – 114 kvadratmeter. I bygg F selger vi også en femromsleilighet på 151 kvadratmeter. Femromsleiligheten får en egen privat takterrasse på hele 130 kvadratmeter.

Finn din bolig i boligvelgeren

Last ned prospekt for hus E

Last ned prospekt for hus F

Bekketrappa borettslag 

Vi har startet salget av de 127 første leilighetene på Vollebekk, som består av hus A, B, C og D i Bekketrappa borettslag. Du kan velge mellom et variert utvalg av to- til fireromsleiligheter på 38 – 118 kvadratmeter. Boligene i Bekketrappa har solgt svært godt, og byggestart er nå vedtatt for hele borettslaget.

Finn din bolig i boligvelgeren

Prospekt for hus A og B

Prospekt for hus C og D

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig på Vollebekk. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Totalprisen for boligen = Felleslån + Innskudd

Vollebekk organiseres som borettslag. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. Felleslånet kan være på inntil 60 prosent av totalprisen.

Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån.

Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren.

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån

Innbetaling

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner (dersom byggestart ikke er vedtatt).

Når byggestart er vedtatt betaler du 10 prosent av totalprisen for boligen minus de 100 000 kronene du betalte ved kontraktsinngåelsen. Dersom byggestart allerede er vedtatt når du kjøper boligen betaler du 10 prosent av totalprisen med en gang.

Når du overtar boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

Felleskostnader

Fra du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker renter og avdrag på din andel av felleslånet samt driftskostnader (blant annet offentlige avgifter, grunnpakke for kabel-TV og Internett, renhold av fellesarealer, avsetning til framtidig vedlikehold med mer). Størrelsen på felleskostnadene finner du i boligvelgeren.

Hvis du ønsker, kan du betale ned din andel av felleslånet raskere enn den ordinære nedbetalingsplanen. Da går også felleskostnadene ned.

Slik kjøper du bolig

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en bolig etter at salgsmøtet er avholdt, er neste steg å fylle ut en bindende kjøpsbekreftelse og sende den til prosjektselger. Deretter finner dere en tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten. Dersom du ønsker ytterligere informasjon før du sender inn bekreftelsen, kan du kontakte prosjektselger.

Last ned kjøpsbekreftelse

Leiligheter uten tilgjengelighetskrav

Enkelte boliger i prosjektet er unntatt regelen om tilgjengelighetskrav. Dette gjelder toromsleilighetene C 102, A 1017, B 103, B 104, B 106, B 1023, B 2024, B 3023 og B 4023. Det tillates ikke videresalg av disse andelene før ett år etter overtakelse.

Dersom kjøper ønsker å komme seg ut av kontraktsforholdet i løpet av dette året, reverseres kjøpet slik at selger får leiligheten tilbake. Kjøpesummen på reverseringstidspunktet skal være den samme som opprinnelig kjøpesum, med justering for SSBs boligprisindeks for blokk i Oslo fra overtakelsestidspunktet til reverseringstidspunktet.

Kontakt oss

Har du spørsmål om boligene, nærområdet eller kjøpsprosessen? Eller er du rett og slett klar for å sikre deg en ny bolig? Vi er bare en telefon eller e-post unna.