OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Bilde fra Bjerkedalen park

Livet på Vollebekk

Ønsker du deg en ny leilighet i et område som skal transformeres til en grønn og urban bydel? På Vollebekk flytter du inn i en lettstelt og moderne leilighet i et område det satses på.

Vollebekk ligger mellom Risløkka og Lunden hageby i bydel Bjerke, og har i mange år vært kjent som et industriområde. Nå skal dette endres, med et stort byutviklingsprosjekt hvor store deler av området skal bygges opp helt på nytt. 

Det du trenger i nærmiljøet

Det finnes både Meny, apotek og Europris i nærområdet, i tillegg til at det skal bygges et eget bytorg cirka 50 meter fra boligkvartalet. Bytorget skal bli hjertet i det nye boligområdet, og det blir anlagt både butikker og servicefunksjoner her. 

Veien er også kort til Linderud senter, som har over 80 butikker og et stort utvalg av helse- og velværeaktører. Det nye kjøpesenteret "Noor" på Økern planlegges å stå ferdig i 2022. Senteret skal i tillegg til handel inneholde Oslo Barnemuseum, musikkskole, kino og badeland.

Bilde fra Bjerkedalen park
I Bjerkedalen park finnes blant annet ballplasser, kafé og den idylliske Hovinbekken.

Friluftsliv og idrett

Rundt de nye boligene vil det bli anlagt flotte grøntområder med møteplasser og bilfrie forbindelser for myke trafikanter. Det skal plantes busker og trær, i tillegg til at området får et vannspeil. Det blir anlagt lekeplass for de minste, og ulike soner som skal være til glede for beboere i alle aldersgrupper. 

For den som er glad i friluftsliv og idrett, er veien kort til slalåmbakke og lysløyper på Oslo skisenter i Grefsenkollen. Herfra kan du følge fine turveier inn mot Trollvannstua og flere badevann. Lillomarkas fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter ligger også i nærheten, cirka et kvarters gange unna. 

42-45841473
På Vollebekk ligger alt til rette for en aktiv hverdag.

Like ved Vollebekk ligger Bjerkedalen park, som har vunnet Oslo bys arkitekturpris. I parken, som er på 38 mål, finnes blant annet ballplasser, kafé ved paviljongen og den idylliske Hovinbekken. Like ved parken ligger også den populære akebakken ved Årvoll skole.

På Bjerke ligger treningssenteret Puls og Fitness 24/7. Videre finner du Elixia på Linderud, Condis på Økern og STERK på Løren.

Gode kollektivforbindelser

Fra de nye boligene er det bare noen få minutters gange til Vollebekk T-banestasjon, hvor du kan ta T-banen inn til Jernbanetorget på 13 minutter. T-banens linje 4 og 5 går i gjennomsnitt hvert sjuende minutt til sentrum.

Busslinje 58 passerer like ved, og tar deg til både Storo storsenter og Alna senter. Flybussen og en rekke andre ulike bussruter finner du ellers på Øste Aker vei.

Bildet viser en dame på T-banestoppet på Vollebekk
Vollebekk T-banestasjon ligger noen få minutters gange fra de nye boligene.

Skoler og barnehager

På nabotomten til Vollebekk bygges det for tiden en ny kombinert barne- og ungdomsskole, som åpnert til skolestart høsten 2017. Det planlegges også en ny barnehage med ti avdelinger på området, med byggestart i løpet av 2018. 

Det finnes flere andre skoler og barnehager i nærheten, blant annet Linderud skole, Årvoll skole og Tonsenhagen skole.

Bildet viser en far med barn utenfor nye Vollebekk skole
Nye Vollebekk skole åpnet i 2017.