OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
på og rundt tomten til Begbyåsen i Østfold / Fredrikstad og steder i området

Livet på Begbyåsen

Begbyåsen blir et helt nytt boligområde i Fredrikstad, med fantastisk utsikt mot byen og naturen.

Sammen med Block Watne vil OBOS skape et nytt nabolag som passer for alle fra nyetablerte til godt voksne. På Begbyåsen skal OBOS bygge leiligheter og Block Watne småhus. Her blir det en variert bebyggelse med muligheter for de aller fleste.

Flott utsikt

Fra Begbyåsen er det fantastisk utsikt over Fredrikstad – og naturen rundt. Om du vil, kan du sniktitte på utsikten allerede nå, ved å forflytte deg rundt i et utsiktsbilde og se hva som skjuler seg bak hver lyseblå prikk:

Sjekk utsikten!

Kort vei til by og natur

På Begbyåsen har du naturen rett utenfor stuedøra. I tillegg har du Fredrikstad sentrum en liten biltur unna. Denne kombinasjonen av lett tilgjengelig natur og bylivet i gangavstand med shopping, kaffebarer og alt som følger med det urbane, er slike kvaliteter som gjør Begbyåsen så fristende for mange.

Gamlebyen

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner. Den unike bybebyggelsen innenfor de velbevarte festningsverkene fra 1660-tallet, gjør den til Nord-Europas best bevarte festningsby, og regnes da også som Norges første renessanseby. Ikke bare er Gamlebyen bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

Turområder

I gangavstand fra utgangsdøra finner du lysløypa som ligger mellom Bassenget og Moen. Bassenget ble oppført i 1916 for å sikre vannleveransen til industrien i Øra. Det hvite inntakshuset på sørsiden av bassenget var et landemerke som kunne sees fra store deler av byens marker. I dag er bassenget tilknyttet drikkevannsledningen fra Tvetervannet i Skjeberg til Fredrikstad. Moen ble bygd opp som en boplass på siste halvdel av 1800-tallet, og er i dag kanskje best kjent som den store revefarmen. I dag kan du se morener langs lysløypa.

Tomten til Begbyåsen i Østfold / Fredrikstad
Fra Begbyåsen har du fantastisk utsikt.

Butikker og handel

Den nærmeste dagligvarebutikken til Begbyåsen er Rema 1000 og Europris som ligger ”rett ned i bakken”. I tillegg har du Begbysenteret i gangavstand med Meny, apotek, blomsterbutikk, Nille og kafe.

Ned mot Gamlebyen finner du også Brotorget/Brohodet med blant annet Rema 1000 og Biltema. Ellers er det også kort vei til handel i Gamlebyen og i Fredrikstad sentrum.

Transport

Påkjøring til E6 har enklest adkomst via Vetatoppen og tar cirka 10 minutter. Til Gamlebyen går du på cirka 40 minutter, og her finner du også byfergene med flere ulike anløpssteder i Fredrikstad sentrum. Det tilbys tre fergeruter: Byferga, Gamlebyferga, Sellebakk/Lislebyferga.

Fra Begbyåsen er det 13 kilometer til Sarpsborg med svært enkel tilkomst til E6 mot Sarpsborg. Jobber du i Sarpsborg slipper du dermed køen på riksvei 109 via Rolvsøy. Kort vei til Svinesund og Kalnes sykehus

Barnehager og skoler

Det finnes flere barnehager, grunnskoler og videregående skoler i nærheten. Doremi barnehage ligger nederst ved rundkjøringen, Bjørneklova barnehage ligger på Moen-feltet ig Begbyenga barnehage ligger ved Begby senter.

IMA90403

v skoler kan vi nevne Begby skole med klasser fra 1. til 10. trinn, CIS, Children’s International School, yrkesfaglig retning på Glemmen videregående skole og studiespesialisering på Fredrik den 2. videregående skole. Det finnes også flere skoler nærmere Gamlebyen og Selbakk.

Sport, fritid og kultur

Fredrikstad byr på et variert sports-, fritids- og kulturliv. Blant annet vil vi nevne:

  • Østre Fredrikstad Skolekorps
  • Begby IL
  • Selbak Turn- og Idrettsforening
  • Borge turnforening.
  • Golfbanen - rett nedenfor Begbyåsen
  • Kultur og opplevelser i Fredrikstad sentrum og gamlebyen kulturhus.
  • Litteraturfestivaler
  • Kirkekonserter
  • Fantastisk flotte turløyper i Begbymarka.
  • Kongstenanlegget