OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Derfor falt valget på en bolig i Cheviot

Cheviot Gamlebyen Fredrikstad tilbyr et liv i vakre, historiske omgivelser, i et rolig område med umiddelbar nærhet til byen. Ekteparet Tendeland forteller hvorfor de valgte å kjøpe bolig i Cheviot.

– Byggetiden frem til overtagelse gir oss god tid til å rydde og mentalt forberede oss på flytteprosessen.
– Byggetiden frem til overtagelse gir oss god tid til å rydde og mentalt forberede oss på flytteprosessen.

Karin og Arne Tendeland er begge pensjonister. Hun med bakgrunn som ungdomsskolelærer og han fra luftforsvaret. Opprinnelig er Karin fra Vardø og Arne fra Stavanger, men de har bodd i Fredrikstad de siste 35 årene.

Som mange i deres alder flytter dere fra enebolig til leilighet. Hva tenker dere om overgangen?

– Vi ser begge frem til å flytte til noe enklere, for å slippe snømåking, gressklipping og ansvar for vedlikehold, samt det å få mer tid til å gjøre det vi liker,som å reise eller å trene. Vi er mentalt klare for å flytte inn i en ny epoke. Vi får også støtte fra barn og barnebarn, som synes vi har gjort et fornuftig valg. Det syns vi også er veldig viktig.

Karin kommer til å savne «bakekjelleren» hun har drevet fra huset hun nå bor i, men er innstilt på alt har sin tid. Fredrikstad er et attraktivt boligområde med mange boligprosjekter.

Hvorfor falt valget på Cheviot?

– Vi har vært i prosessen i to til tre  år og sett på mye forskjellig. Valget falt på Cheviot på grunn av området og planløsningen, og ikke minst de store, solrike balkongene. Det var i det hele tatt mye som klaffet for oss på Cheviot og det at vi ble møtt med åpenhet og ærlighet gjorde valget
trygt og enkelt.

Var det tilfeldig at det ble nytt og ikke brukt?

For Karin og Arne var det viktig at de fikk tid til å omstille seg fra enebolig til leilighet.

– Med byggetiden frem til overtagelse får vi god tid til å rydde og mentalt forberede oss på flytteprosessen. Ved kjøp av en brukt leilighet ville denne prosessen blitt mye kortere.

Hva tenker dere om OBOS som boligbygger?

– Ingen av oss hadde erfaring med OBOS fra tidligere, men vi kjenner oss trygge på det vi har kjøpt og oppfatter OBOS som stort og solid. Følelsen av å bli møtt med ærlighet gjennom salgsprosessen har forsterket inntrykket ytterligere.

Vi bygger boligene i Cheviot