OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Jente på tur i Fredrikstadmarka.

Livet på Haraldåsen

På Haraldåsen i Pettersand bor du tett på marka, og i et rolig nabolag med kort vei til bykjernen.

I dag er Pettersand allerede et etablert og populært boligområde i Fredrikstad. Her bor du med kort gangavstand til matbutikk, skole og kollektivtransport. Det er et barnevennlig lokalsamfunn med lite trafikk i solrike omgivelser.

Skilt til turstier i Fredrikstadmarka.

Alt du trenger i nærområdet

En markatur kan starte rett utenfor dørstokken din. Her bor du helt i nærheten av Fredrikstadmarka. Dette er et vakkert turområde som passer for deg om du vil vandre, sykle, gå ski på vinteren eller bade på sommeren. En rundtur i hele marka tar rundt tre timer. Det er heller ikke lange veien til elva for en kajakktur.

I gåavstand fra Haraldåsen finner du Ørebekk. Her finner du Rema 1000, Meny og KIWI av dagligvarebutikker. I tillegg finner du bensinstasjon, treningssenter, legesenter og apotek for å nevne noe.

Jente handler i nærbutikken.

Sentrumsnært

Bykjernen i Fredrikstad er kun en kort biltur unna. Haraldåsen ligger på «godsiden» av bomringen, som betyr at du ikke trenger å tenke på bompengekostnader. Rett nedenfor boligene går det busser som tar deg til byen på ni minutter.

På Haraldåsen planlegger vi også et elsykkel-kollektiv. Her vil et antall sykler og en egen ladestasjon være tilgjengelig for deg, noe som gjør veien til sentrum enda raskere fra Haraldåsen.

Ferge som står til kai i Fredrikstad.

Fra sentrum kan du ta tre ulike fergeruter: Byferga, Gamlebyferga og Sellebakk/Lislebyferga. Fergene går fra Gressvik brygge som ligger tre kilometer fra Haraldåsen. Fergene kan du benytte deg av gratis – og tar du med sykkelen på fergen betaler du heller ingenting.

Skoler og barnehager

Det finnes flere barnehager i nærheten av Haraldåsen. Lyngmo barnehage ligger nærmeste med cirka 10 minutters gange fra boligene. Trosvik barneskole er nærmeste barneskole en drøy kilometer unna. Skolen oppgraderes for tiden og vil stå klar til nytt skoleår august 2019. Her finner du også Trosvik barnehage og Lurvelegg barnehage.

Fredrik II videregående skole ligger i samme område og har populære idrettsbaner med et aktivt idrettsmiljø. Kvernhuset ungdomsskole ligger cirka tre kilometer unna. Her finner du også Slangsvolds Minne Barnehage.