Livet i Vestre Langøyåsen 2

Langøya på Kråkerøy er et populært boligområde – landlig og idyllisk, men samtidig kort vei til Fredrikstad sentrum.

Nyt livet og nærheten til sjøen!
Nyt livet og nærheten til sjøen!

Kråkerøy blir også kalt "blomsterøya" på grunn av det botaniske mangfoldet. Regionen er kjent for mye godvær, og naturen innbyr til rusleturer i skog, på fjellknauser og runde svaberg.

Du får garantert vakre naturopplevelser hvis du følger kyststien på Kråkerøy. Det er aldri langt til nydelig sjøutsikt og bademuligheter. 

IMA103279IMA103279
Krabbejakt? På Langøya er sjøen aldri langt unna.

Vakker skjærgård

Kråkerøyholmene er en samling holmer og skjær som ligger lett tilgjengelig, enten man kommer fra land eller med båt. Fra land kan skjærgården nås via broer som er bygget ut på flere av de forskjellige holmene.

I fortsettelsen ligger Hvaler-øyene med mer av det samme vakre landskapet. Kråkerøy er derfor et perfekt utgangspunkt for deg som liker båtliv, fiske og vakker skjærgård. 

Bilde fra skjærgården. Båt som har lagt til ved svaberget. Kråkerøy, Vestre LangøyåsenBilde fra skjærgården. Båt som har lagt til ved svaberget. Kråkerøy, Vestre Langøyåsen
Med båt har du tilgang til hele skjærgården.

Avstander i hverdagen

Området på Langøya er svært barnevennlig, og det er barnehager, barneskole og ungdomsskole i nærheten. Barna på Langøya sogner til Rød barneskole og Kråkerøy ungdomsskole.

IMA90403IMA90403
Det finnes både barneskole og ungdomsskole på Kråkerøy.

Ta en sykkeltur til Fredrikstad

Det er bare fem kilometer til Fredrikstad, og som syklist har du sammenhengende sykkelvei helt inn til sentrum. Fredrikstad byr på et allsidig tilbud av restauranter, barer, kafeer, kulturscener og idrettstilbud. Det er også gode bussforbindelser.

Langs veien ligger Værste-området med Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion. Der er det også lege- og tannlegetilbud, frisør, matbutikk og treningssenter.

Mamma og datter i 7-års alderen om spiser lunsj på et kaféMamma og datter i 7-års alderen om spiser lunsj på et kafé
Bylivet er ikke langt unna!

Vestre Langøyåsen båthavnVestre Langøyåsen båthavn
Kråkerøy har en egen båthavn kun 500 meter unna boligene. Ideelt for deg som er glad i sjøen!

Les mer:

visitoslofjord.no og kommunens hjemmesider kan du lese mer om livet i Fredrikstad.