Hopp til innholdet
Uterommet og fasadene i boligprosjektet 5 grader øst

Boligbytte – vi kjøper din gamle bolig

Vi tilbyr boligbytte på de fleste av leilighetene i 5° Øst. Velger du en av disse, kan du være 100 prosent trygg på å få solgt din nåværende bolig. Da får du garantert solgt til markedspris.

Gå direkte til

Hva er boligbytte?

Ordningen med boligbytte innebærer at OBOS kan kjøpe din bolig til markedsverdi når du kjøper ny bolig av oss.

I boligprosjektet 5° Øst tilbyr vi boligbytte på de fleste av leilighetene. Kontakt prosjektselger Tone Ulvik Johnsen på tlf. 99258240 eller via e-post for å finne ut om det tilbys boligbytte på den boligen du er interessert i.

Kjøper du en bolig med boligbytte, tilbyr vi oss å kjøpe din gamle bolig, i bytte med leiligheten du har valgt deg ut. Dermed vet du med sikkerhet at din nåværende bolig blir solgt og hvor mye du får for den.

– Boligbytte er trygt, forutsigbart og en unik mulighet når du skal kjøpe ny bolig. Bedre mulighet enn dette skal du lete lenge etter, sier Tone Ulvik Johnsen, prosjektselger i OBOS Nye Hjem Rogaland.

Trygt boligkjøp

Mange ønsker seg ny bolig men er usikre på hva de kan få for sin nåværende bolig, og hvor lang tid det vil ta å få solgt den. I et svingende boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen.

– Dette ønsker vi i OBOS å gjøre noe med, sier Ulvik Johnsen.

Ordningen med boligbytte er med på å gi deg forutsigbarhet og trygghet, slik at du isteden kan bruke tiden til å glede deg til å flytte inn i ny bolig. OBOS tar jobben med å engasjere megler og ordne alle formalia rundt kjøp og salg av din nåværende bolig.

Du får solgt boligen din til markedspris, og har en garantert salgssum før du signerer kjøpekontrakt for ny leilighet. Dette gir deg mulighet til å planlegge din økonomi, og du og banken din vet akkurat hvor mye du får for boligen din ved å selge den til OBOS.

Fordeler med boligbytte

  • Med boligbytte får du avtalt pris for boligen din.
  • Du kan bruke ventetiden frem til du skal flytte inn i din nye bolig til å glede deg i stedet for å bekymre deg over salg av gammel bolig.
  • Hvis den nye boligen er ferdig, kan det ta kort tid fra du velger bolig til du kan flytte inn.

Slik foregår boligbytte

  1. Reserver din drømmebolig i 5˚ Øst.

  2. Prosjektselgeren gir deg et søknadskjema hvor du fyller ut faktaopplysninger om din gamle bolig, lån og egenkapital.

  3. Vår megler gjør en pris- og markedsvurdering av boligen din.

  4. Avhengig av boligtype vil det ta cirka en uke å få svar på din søknad.

  5. Hvis OBOS aksepterer boligen din, får du et tilbud om boligbytte. Du får rimelig tid til å bestemme deg.

  6. Underveis i prosessen står du selvfølgelig fritt til å avslå tilbudet fra OBOS, og heller kjøpe den nye boligen på vanlig måte.

  7. Takker du ja til tilbudet, avtales tidspunkt for kontraktsmøte hvor begge kjøpekontraktene signeres.

Den gamle boligen din må ha lavere verdi enn den nye for at du skal kunne benytte ordningen. Prisen fastsettes med utgangspunkt i meglerens verdivurdering, og må selvsagt aksepteres av begge parter.