OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Jente på sopptur i skogen

Slik skaffer du deg bolig på Bogafjell

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Hopp rett ned til:

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem for å kjøpe bolig på Bogafjell. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Boligene på Bogafjell vil mest sannsynlig selges både som sameie og som borettslag. Kjøper du en selveierleilighet et boligsameie vil det ikke være noen fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finansieringen. 

Noen boliger vil organiseres som borettslag, og de vil ha en felleslån. Dette er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån.

Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) vil du kunne se i prislister og boligvelger når vi har fått dette på plass.

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette(Lenke ut)

Ekstra god rente i OBOS-banken

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

%BANK_RENTE_INFORMASJON%

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån(Lenke ut)

Innbetaling

Hvis du kjøper en selveierleilighet

Disse har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finanseringen.

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner. Vi trenger også bekreftelse på at du har resten av finansieringen i orden, for eksempel gjennom telefon eller e-post fra banken din. Resten av kjøpesummen betaler du når du overtar boligen.

Hvis du kjøper leilighet i et borettslag

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner.

Når du overtar boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

Felleskostnader

Når du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker blant annet bygningsforsikring, grunnpakke på tv – og internett, renhold av fellesarealer, vaktmestertjenester, forretningsførsel samt generell drift.

Utgifter til oppvarming, strøm og varmtvann får du en egen faktura på, basert på forbruket i din egen bolig.

Et trygt kjøp

Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. 

Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Skal du selge?

Trenger du verdivurdering eller et godt tilbud på salg av din gamle bolig? Ta kontakt med vår prosjektselger Tone, så hjelper hun deg.

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer ved salgsstart

Boligene er under planlegging, og salget har ikke startet. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart, og får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer. Jo raskere du melder deg inn, jo lengre ansiennitet har du når salget starter.

Bli medlem

Kontakt oss

Vil du vite mer? Vi svarer gjerne på dine spørsmål!

Tone Ulvik Johnsen

Prosjektselger