OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Ett par på tur i Kleivane

Livet i Følhusbakken

Kleivane er et lunt og solrikt område som grenser til Melsheia, byens mest allsidige friluftsområde.

Kleivane ligger lunt og fint til i terrenget mellom Skaarlia, Vedafjell og Ragnhildsnuten. Her kan du bo i grønne omgivelser og samtidig ha tilgang til byens gleder og attraksjoner.

Kjøper du bolig i Følhusbakken får du mer tid til å nyte fritiden din. Alt er nytt så du trenger ikke å pusse opp, eller tenke på annet vedlikehold på en god stund. Og gjennom felleskostnadene får du dekket både gressklipping, snømåking, vaktmestertjenester, vask av trapper etc. 

Melsheia utenfor stuedøren 

Kleivane ligger ved inngangsporten til Melsheia, et turområde med helt særegne kvaliteter. Her finner du et stort nett av gode turstier og lysløyper som innbyr til alt fra skogstur med barnevogn og sykkeltur, til en aldri så liten topptur til de fine utsiktspunktene på Ragnhildsnuten og Vedafjellet.

to damer som går tur på en grusvei i skogen
Er du glad i tur- og naturopplevelser kan du velge mellom smale turstier hvor du kan ferdes uten å treffe et eneste menneske, og brede, velholdte turveier tilrettelagt for både barnevogn og rullestoler.

Den 5 kilometer lange lysløypa i Melsheia åpner for gode treningsturer - perfekt for en joggetur etter at kveldsmørket har senket seg. Bråsteinsvannet gir gode fiske- og bademuligheter. Rogaland Arboret byr på et internasjonalt mangfold av trær og vegetasjon. 

Bråsteinvatnet som ligger kun noen minutter fra Kleivane
Bråsteinvatnet ligger kun noen minutter fra Kleivane. Her kan du både fiske og bade. De siste vintrene har det også vært gode skøyteforhold her.

Skole og barnehage

Boligene i Kleivane får grønne og landlige omgivelser. Blant flere barnehager i nærområdet, ligger Skaarlia barnehage bare én kilometer unna. Det er planer om å bygge en helt ny barnehage i Kleivane. 

Nærmeste skole er Iglemyr (1–7 trinn), som ligger cirka 4,2 kilometer fra boligene. 

En liten gutt som koser seg i en kurvhuske
I Kleivane vil familiens yngste få gode oppvekstvilkår

Nært alt du trenger

Kleivane ligger ikke bare like ved skog, fjell og mark, området har også en god beliggenhet i forhold til urbane attraksjoner. Med bil tar det ikke mer enn 5 - 10 minutter å kjøre til Sandnes sentrum. Legg til enda noen minutter så er du på Forus. Gode bussforbindelser gjør det enkelt hvis du foretrekker kollektiv transport.

Byskilt i Sandnes som viser vei til ulike attraksjoner
  • Til Melsheia: ca 100 meter
  • Til Rema-butikk på Håbafjell: ca 1,7 km
  • Til nærmeste E39-påkjørsel: ca 2 km
  • Til Bogafjellsenteret/Helgø Meny: ca 2,5 km
  • Til Langgata, Sandnes sentrum: ca 4,5 km
  • Til Kvadrat: ca. 8 km til Ikea/Forus: ca 9 km
  • Til Stavanger Lufthavn, Sola: ca 15,5 km
  • Til Universitetet i Stavanger: ca 17,5 km
  • Til Stavanger sentrum: ca 19,5 km
Illustrasjonskart som viser hvor Kleivane ligger i forhold til Sandnes, Stavanger med flere steder.

Sandnes — en by i utvikling

Sandnes er blant byene som vokser raskest i landet og har mye å by sine mange innbyggere. Byen er blant annet et tradisjonsrikt handelssentrum i regionen, og har et rikt utvalg av butikker, kjøpesentre og kulturtilbud.

I sentrum finner du blant annet en av landets mest moderne kinoer med sju saler og Sandnes kulturhus, som er kjent for mange gode forestillinger, konserter og et flott og moderne bibliotek.

I bykjernen kan du kose deg på mange gode spisesteder, caféer og puber. Hva med en tur til den førsteklasses restauranten Charles & De?

To venninner som drikker kaffe på en kafe
Kafélivet er ikke langt unna. Du tar deg enkelt til Sandes - enten med bil eller buss.