OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Livet på Mariebo

Å bo i leilighet er praktisk og enkelt, men av og til trenger du kanskje litt ekstra plass? På Mariebo får du det beste av to verdener – en moderne leilighet og attraktive fellesskapsordninger som gir deg fleksibiliteten du trenger.

Fleksibilitet i hverdagen

Det er mye som er fint med å bo i leilighet, enten du er nyetablert, i småbarnsfasen eller godt voksen. Mange av oss foretrekker en hverdag uten så mye mer areal å holde i orden enn det vi strengt tatt trenger. Men av og til savner du kanskje et gjesterom? Eller plass til å feire barnebursdagen? I Mariebo har vi valgt å legge til rette for akkurat dette, i form av fellesskapsløsninger som alle beboerne kan benytte seg av. Kort sagt – mer frihet og fleksibilitet i hverdagen!

Ekstra plass til gjester

Venter du gjester? Ikke noe problem - da booker du borettslagets gjesterom. Her har gjestene dine sitt eget overnattingssted på hele 14 kvadratmeter, med eget bad. Så kan du invitere dem opp til frokost hos deg når den er klar.

Naboer som griller og danser ut i nattetimene.
På fine dager kan du ta ettermiddagskaffen sammen med naboer og venner ved grillplassen utenfor.

Rom for fellesskap

Det blir også et fellesrom i dette prosjektet, som alle i borettslaget kan disponere. Fellesrommet er lyst og trivelig på 42 kvadratmeter, med store vinduer og utgang til egen terrasse. Her kommer et enkelt kjøkken med god lagringsplass, og et toalett.

Her kan du arrangere bursdager og konfirmasjoner, eller samle venner til filmkveld eller quiz. Fellesrommet gjør det enkelt å arrangere hyggelige sammenkomster, uansett om leiligheten din er liten eller stor. Her kan også beboerne møtes for diskusjon eller sosialt samvær, og fellesrommet gir gode forutsetninger for samhold og trivsel i borettslaget.

Lett å møtes

Du får en ny, moderne leilighet uten at du mister det gode naboskapet du kanskje har hatt tidligere. Her kan fellesrommene benyttes så ofte du selv har lyst. Når du helst bare vil hjem og lukke døren, gjør du det. De sosiale sonene kan du oppsøke når du ønsker litt selskap. Kanskje er det stemning for strikkekafé en gang i måneden, eller hva med å møtes for å se Viking spille mot Brann? I Mariebo kan du både leve rolig og tilbaketrukket, og ha sosialt fellesskap lett tilgjengelig. Alt ligger til rette for å leve et godt liv her!

Mor og datter som koser seg i hagen en sommerdag.
Det er lov å gå på epleslang i egen hage!

Hagen

I de bilfrie områdene mellom husene blir det etablert en flott hage med blomstring sommeren gjennom, et deilig sted å slå seg ned med en bok, eller kanskje leke med barna eller barnebarna. Det blir en fin blanding av eviggrønne og løvfellende busker, og ikke minst frukttrær og bærbusker. I hagen kommer det også en egen grillplass - perfekt for varme sommerdager. 

Mekkerom

Er du glad i å skru og fikse? Da vil du sikkert sette pris på at det kommer et egent rom i parkeringskjelleren. Det blir også egen vaskeplass for sykkel på uteområdet mellom husene. Fra parkeringskjelleren er det heis både til tunet og til leilighetsetasjene.

I Fargegata i Stavanger finner du spesielle nisjebutikker, kafeer og kunstutsalg.

Sentrale Mariero

Mariero er todelt. Den ene delen er et handelsområde med omfattende servicetilbud. Boligene på Mariebo ligger i “det andre” Mariero. Her er det grønt med historisk vegetasjon og bebyggelse.

Kilden er et kjøpesenter med cirka 60 butikker 1,7 kilometer fra Mariebo. I bydelen Hillevåg huser viktige institusjoner som Stavanger universitetssjukehus og universitet.

Ikke langt unna Mariebo ligger Valuen badeplass med seks små sandstrender som alle ligger lunt mot Gandsfjorden.

Gode kollektivforbindelser

Mariero ligger i en slak skråning fra Sørmarka og ned til Gandsfjorden, der fjorden og fjellene i øst danner en vakker bakgrunn. Boligene ligger i gåavstand til både bussveien og togstasjonen på Mariero. Ved Mariero stasjon er det undergang til flott gang- og sykkelvei langs fjorden. 

Området har gode kolletive forbindelser i form av bussveien og Mariero stasjon. Bussene går cirka hvert tiende minutt fra bussstoppet i Marieroveien og oftere i rushtiden. Med buss er du i Stavanger sentrum på rundt syv minutter. Velger du toget, tar det rundt 8 minutter å gå til Mariero stasjon. Toget går hvert kvarter på dagtid hverdager. 

Må du vente noen minutter, kan du nyte den vakre utsikten over Gandsfjorden mot fjellene.