Livet i Møllestranden

I Møllestranden bor du i et unikt område omkranset av sjøen, elven og Bergens nye byrom Møllendal allmenning. Sentrum, byfjellene og Bybanen er bare en rusletur unna.

Området rundt Møllendalselven revitaliseres: Nå kommer den gode beliggenheten virkelig til sin rett.
Området rundt Møllendalselven revitaliseres: Nå kommer den gode beliggenheten virkelig til sin rett.

Møllestranden er som skapt for et sosialt liv. Samtidig har du muligheten til å puste ut i et område som er langt roligere enn sentrumskjernen.

Nabo til den nye kunsthøyskolen

Den nye Kunst- og designhøgskolen i Bergen, tegnet av Snøhetta, er en av Møllestrandens nærmeste naboer og vil sette sitt estetiske og kulturelle preg på området.

Møllendalsallmenningen som bakgård

Leilighetene får en av byens vakreste og mest urbane bakgårder: Møllendalsallmenningen. Dette blir en storstue for konserter, torgdager, arrangementer og lek.

Her kan du handle, bade og grille, nyte utsikten og hente nye inntrykk og inspirasjon. Frodig vegetasjon gir grønne og lune oppholdsplasser.

Kort vei til buss og bane

Bybanen når du med en spasertur til Bystasjonen eller Danmarks plass. Buss 12 og 21 går fra Møllendalsveien og 2 og 3 kan du hoppe på i Årstadveien. 

Vil du til vannkanten eller fjelltoppen?

Fra Møllestranden er det kort vei til en ekte høyfjellsopplevelse. Ta beina fatt i et kvarter og du er oppe ved Ulriksbanen eller stiene som bringer deg opp til toppen av Ulriken, 643 meter over havet.

Liker du deg bedre i vannkanten, kan du ta en runde rundt Store Lungegårdsvann – perfekt for en søndagstur.

Bybanen kjører forbi Bien bistro, og to personer rusler på fortauet.Bybanen kjører forbi Bien bistro, og to personer rusler på fortauet.
Bra på Bien Bar, ifølge anmeldelsene på Tripadvisor (Nr. 5 av 237 restauranter i Bergen).

Lett å handle

Du trenger ikke slepe handleposene langt; for eksempel finner du Bunnpris & Gourmet i Møllendalsbakken, og Rimi i Hansaparken. Og Solheim Kjøtt på Danmarks plass er vel verdt turen.