Hopp til innholdet
Solstrand hotell.

Livet i Solstrandvegen

Et aktivt og moderne samfunn, omgitt av rik og variert natur er Os blant landets raskest voksende kommuner. Livet i Solstrandvegen byr på det aller beste av alt dette.

I Solstrandvegen bor du bekymringsløst som i en blokk, med omgivelser som rundt en enebolig. Et ekstra pluss er den flotte utsikten mot Bjørnafjorden, Folgefonna og Osøyro.

Hageanlegg med gangstier

Utearealet rundt boligene utformes som et hageanlegg med gangstier og sosiale møteplasser - ideelt for fine sommerdager. Og for at du skal kunne sitte litt for deg selv i ny og ne, lager vi også gode, private uteplasser.

IMA121409
De fine uteområdene gjør det enkelt å servere middagen utendørs.

Golfpakke med i prisen

Som nærmeste nabo har du det landskjente Solstrand Hotell og Bad. Er du glad i å spille golf, vil du få mange fine stunder på Bjørnefjorden golfklubb og Bjørnefjorden gjestetun. Ja, leilighetene selges faktisk med både golfpakke og opplæring hvis du ønsker det.

Golfspiller på Bjørnefjorden golfklubb
Bjørnefjorden golfklubb ligger i naturskjønne omgivelser med utsikt til både Bjørnafjorden og Folgefonna – et anlegg i absolutt toppklasse.

Golfklubben har en flott 9-hulls golfbane, to simulatorer og alt som hører til i et topp moderne golfanlegg. Den er kjent for sitt gode miljø, der kvinner og menn i alle aldre er aktive medlemmer.

Aktivitet og kultur

42-45841473
Er du glad i å sykle, har du tilgang til fine turområder rett utenfor døren.

I Os er det rom for aktivitet, kulturopplevelser eller rekreasjon. Turmulighetene i nærområdet er mange, og terrenget benyttes flittig. Du kan gå rett fra stuedøren, eller du kan ta den populære turen til klosterruinene på Lysekloster.

Flott tursti på skogbunn på vei mot ruinene av Lyse Kloster
På vei opp til Lysekloster går du stort sett på skogsbunn. Og når du kommer til toppen har du panoramautsikt over hele innseilingen sørvest for Bergen.

Liker du fjord- og strandliv, er skjærgården sør for Bergen blant landets aller fineste, med mange båt- og fiskemuligheter. 

Fra Oseana til Ole Bull 

På Osøyro finnes mange butikker, servicekontor, kafeer og Vinmonopolet. Her ligger også Oseana, et flott kunst- og kultursenter som blant annet inneholder den private kunstsamlingen til Per Grieg sr.

Kunstsenteret byr på både kunst, kultur og severdigheter.

Oseana er spesialdesignet for gode opplevelser. Her kan du nyte alt fra konserter, kino og standup til dans, teater og kunstutstillinger. 

Senteret stiller også ut kunstverk av nordiske størrelser som Munch, Kittelsen, Tidemann, Gude, J.C. Dahl og Anders Zorn. Og du kan selvsagt nyte bedre måltid og et glass vin i Oseanas egen restaurant.

Eventyrlige utflukter

I Os kommune finner du også Ole Bulls fantastiske villa på Lysøen, som ligger i Lysefjorden. Selve museumsbygningen var opprinnelig Ole Bulls private sommervilla, og det  huser nå både kunst utstillinger og konserter. På Lysøen finner du også en kafe og et parkanlegg.

Museet Lysøyen ligger et kvarters kjøretur unna og er absolutt verdt et besøk.

I tillegg kan du nyte søndagsmiddagen på Bjørnefjorden Gjestetun, som ligger på gården Hauge i Os. Hotellets kjøkken kan friste med lokale mattradisjoner og en smak av kyst, og er dessuten tildelt det prestisjefylte kvalitetsmerket «Olavsrosa»

Gode kommunikasjoner

Det er nå bevilget penger til anleggsstart på den nye veien mellom os og Bergen. En helt ny firefelts E39 vil korte reisetiden vesentlig ned når den står ferdig på denne siden av 2020. Flesland og de store arbeidsplassene på Sandsli og Kokstad er da 15 minutter unna, mens Bergen sentrum nås på 25 minutter.

Bussforbindelsene mellom Os og Bergen er gode, med ekspresstilbud i de travleste timene. Hurtigbåten Hardangerfjordekspressen har daglige avganger mellom Osøyro, Bergen og Rosendal.

Slik blir boligene

Solstrandvegen består av tre punkthus med fin utsikt og flotte fellesområder. 

Bilder tatt av det ferdigstilte boligprosjektet Solstrandvegen i Os.

Terrasser, balkonger og solforhold  

Boligene er plassert på en unik tomt med utsikt i ulike himmelretninger, og er en eksklusiv adresse, og et utmerket sted for deg som stiller store krav.

Størrelse, planløsning og boligtyper 

Leilighetene har et lyst og lett interiør, og gode løsninger med fast inventar fra kvalitetsleverandører. Blant annet eikeparkett og baderomsfliser av typen Marazzi Easye. Vannbåren oppvarming via varmepumpe. TV og Internett får du gjennom Canal Digital.

Leilighetene har lyse stuer med åpen kjøkkenløsning.

Alle leilighetene har universell utforming, samt innvendige boder, i tillegg til bod i parkeringsanlegget.

Parkering for bil og sykkel.

Hver bolig får en egen parkeringsplass i det felles garasjeanlegget. Felles sykkelparkering inne og ute.