Livet i Straumehagen

På Straume bygges nå Sotra Kystby, en kraftplugg midt mellom Bergen og havet. De 43 boligene i Straumehagen bygges i grønne omgivelser, men tett på alle fasiliteter.

Flytter du inn i Straumehagen er veien kort til delikatessedisken på Meny.
Flytter du inn i Straumehagen er veien kort til delikatessedisken på Meny.

Øykommunen Fjell, vest for Bergen, har hatt en formidabel folkevekst de seneste årene. Arbeidsplassene har også skutt i været. Trafikken over Sotrabrua, som i løpet av noen år får en tvilling, er derfor jevnstor i begge retninger.

Illustrasjon av nærmiljøet, gågate med mye liv.Illustrasjon av nærmiljøet, gågate med mye liv.
Sotra kystby vil bli et aktivt og nytt regionsenter

Sotrastrilene har slett ikke tenkt å bli en soveby for Bergen. De bygger heller sin egen Sotra kystby, oppkalt etter den største øyen i kommunen.

Boligprosjektet Straumehagen får en svært sentral beliggenhet i denne. Du kan lese mer om kystbyen på sotrakystby.no

130 butikker og serveringssteder

Kystbyen blir et nytt og attraktivt regionsenter med boliger, næringsliv og nye servicetilbud. Sartor Storsenter med sine 130 butikker og serveringssteder – er nærmeste nabo til Straumehagen. Like ved ligger også boligprosjektet Sartorgården, som sto ferdig i 2013. 

Illustrasjon av torget like Straumehagen, OBOS nyboligprosjektIllustrasjon av torget like Straumehagen, OBOS nyboligprosjekt
Nærmiljøet byr på store og åpne torg og møteplasser, grønne trær, kafeer og restauranter.

Solrikt med felles takhage 

I Straumehagen kan du velge blant  43 sør- og vestvendte boliger i flere ulike størrelser. Velg den som passer ditt behov og nyt hverdagslivet med en kopp kaffe på en av de på solrike og store altanene.

Her finnes også en felles takhage som du kan bruke. Alle leilighetene får privat uteareal, og ønsker du en innglassede vinterhager kan vi også tilby det.

straumehagen_ute1
Nyt solen på din private balkong - eller les avisa på takhagen som er felles.

I kjelleren bygges et garasjeanlegg, med plasser som selges separat. Etasjen på gateplan er regulert til næringsvirksomhet, som i Sartorgården. Der finnes en rikholdig Menybutikk, som Straumehagen har tørrskodd gjennomgang til fra parkeringsanlegget.

Her bygges en by

Sotra Kystby vil gi beboerne et fullverdig urbant tilbud, men det er lagt stor på grønne strukturer og hensynet til myke trafikanter. Under jorden er det allerede sprengt ut en fjellhall med plass til 1500 parkerte biler.

Dermed blir det plass til store og åpne torg og møteplasser, grønne trær, kafeer og restauranter. Her blir det også kino, butikker, restauranter, et bredt utvalg av offentlige og private tjenester og et omfattende tilbud innen kultur, fritid og aktiviteter.

Illustrasjonsbilde av Sotra KinoIllustrasjonsbilde av Sotra Kino
Nye Sotra kino vil ligge sentralt i den nye kystbyen

Sotraplassen blir kjernen i nye Sotra Kystby. Plassen kan brukes til markedsboder, serveringssteder og til offentlige arrangement – og som skøytebane på vinterstid.

Straumehagen finner sin plass like ved Nygata, som blir en ny gågate tilknyttet Sotraplassen. 
På YouTube kan du se filmen om hvordan Sartor Storsenter og Sotra Kystby vokser frem.

Unik natur, kyst og sjø

Det urbane livet på Straume gir samtidig nær tilgang til Sotras unike natur, kyst og sjø. Tur- og fiskemulighetene er utallige, og attraksjonene i øysamfunnet ligger der som perler på en snor.

IMA100348IMA100348
Er du glad i å fiske er mulighetene mange. Seile, padle kajakk eller rett og slett bade? På Sotra lever du nær sjøen. 

Fjell festning ble bygget i 1942, som en del av Hitlers Atlanterhavsvoll. I dag er festningen et fredet museum, med kanontårn og underjordiske tunneler dypt inni fjellet. Fjelltoppen Liatårnet er med sine 341 meter over havet vel verdt en søndagstur. Utsikten er imponerende.

En kort bilreise unna ligger også den røffe Øygarden i nord og Glesvær – lengst sør mot Korsfjorden.