Livet på Kaldnes Brygge

Bor du på Kaldnes Brygge i Tønsberg, rekker du både å jobbe, spise på restaurant, ta en tur med båten og avkjøle deg i sjøen. På en helt vanlig hverdag.

Bade fra brygga eller ta en tur med båten? Kort vei til degge deler fra Kaldnes Brygge.
Bade fra brygga eller ta en tur med båten? Kort vei til degge deler fra Kaldnes Brygge.

Selveierleilighetene i Dockside på Kaldnes Brygge ligger rett ved fjorden, i en ny og urban bydel, bare en gangbro unna bryggen og resten av Tønsberg sentrum.

Trenger ikke planlegge

De som alt har kjøpt på Kaldnes snakker varmt om friheten de får ved å bo der. Om muligheten til å bare rusle over brua, ta seg et glass vin, spise middag, uten å ha planlagt det så nøye. Om friheten ved at det er så lettstelt, at du slipper å tenke på hage og vedlikehold. Om friheten til å nyte sjølivet uansett når du kommer hjem fra jobb, fordi den ligger rett utenfor stuedøra.

Folk går på brygga i Tønsverg med båter på sjøen.         Folk går på brygga i Tønsverg med båter på sjøen.
Brygga i Tønsberg er rett over gangbroen. Kanskje et restaurantbesøk lokker i dag? 

Gangavstand til det meste

Bor du på Kaldnes, trenger du ikke bruke tiden din på å vente på bussen eller stå i bilkø.

Skal du handle mat er det bare å la bilen stå. For rett rundt hjørnet ligger Spar, en av matbutikkene i Tønsberg med størst utvalg. Foretrekker du å få maten servert er byens mange restauranter bare noen minutters rusletur unna, enten du går for gourmet eller en enkel matbit.

Er det noe du trenger, eller om du bare har lyst til å shoppe litt, ligger det både nisjebutikker og kjøpesentre i gangavstand.

Dame gjør innkjøp i en ostedisk. Foto: Johnér Bildbyrå AB / A&MeDame gjør innkjøp i en ostedisk. Foto: Johnér Bildbyrå AB / A&Me
Brød og melk på vei hjem fra jobb, eller det lille ekstra til helgematen? Uansett behov er det praktisk å ha en fyldig matbutikk rett i nærheten av leiligheten din.

Bading, padling og båtliv

Fjorden er nærmeste nabo. Den kan nytes akkurat slik du ønsker det. I fred og ro, fra din egen balkong. Fra bryggekanten, med en is fra den italienske kaffe- og isbaren som ligger på Kaldnes Brygge. Fra strandpromenaden og grøntområdene som er under planlegging. Fra kajakken eller båten din.

Flytter du til Kaldnes Brygge, er det stor sjanse for at du kan kjøpe eller leie båtplass i et av byggetrinnene som er under planlegging.

Studier og arbeidsplasser

En rekke spennende arbeidsplasser har etablert seg i den levende bydelen. Bare noen hundre meter unna leiligheten finner du alt fra direktorat, advokatkontor og konsulentfirma til kunstnere, musikere og festivalarrangører.

Høyskolen i Vestfold, med over 4000 studenter og rundt 450 medarbeidere, ligger omtrent 20 minutters biltur unna. Studentene setter preg på bylivet og sørger for aktiviteter og stemning, selv på de mørkeste vinterdagene.

Lekeplass med barn ved sjøkanten på andre siden av Tønsberg brygge.Lekeplass med barn ved sjøkanten på andre siden av Tønsberg brygge.
Kort vei til jobb, og kort vei til lekeplasser.

Kulturbyen

Tønsberg er kanskje mest kjent som en typisk sommerby, med Slottsfjellfestivalen som et av høydepunktene. Men vi som bor her, elsker byen vår, både sommer og høst, vinter og vår. Noe av grunnen er det levende kulturlivet, med konserter, teater, show, kino og utstillinger - året rundt.

Kaldnes Brygge har til og med fått sitt eget kulturhus, Støperiet. I det gamle mekaniske verkstedet kan du nyte konserter, utstillinger og danseforestillinger, bare noen få meter fra din egen leilighet.

Slottsfjell-festivalen med masse folk foran scenen. Konsert med Mari Boine, Bilde er tatt av Ivan Rios, nyebilder.noSlottsfjell-festivalen med masse folk foran scenen. Konsert med Mari Boine, Bilde er tatt av Ivan Rios, nyebilder.no
Med festival på Slottsfjell, klubbscener rundt om i byen og rundt 12000 deltakere hver dag, skaper Slottsfjellfestivalen stemning i hele byen.

Transport

Skal du rundt i Tønsberg, er det raskere å gå enn å ta bilen. Vil du ut å reise, er flyplassen på Torp under en halvtimes kjøring unna.

Gangavstand

 • Dagligvareforretning: 1 minutt
 • Foyn kjøpesenter: 5 minutter
 • Tønsberg torg: 5 minutter
 • Bussterminalen: 10 minutter
 • Togstasjonen: 10 minutter
 • Farmandstredet kjøpesenter: 10 minutter
 • Sentralsykehuset: 15 minutter

Kjøreavstand

 • Høyskolen i Vestfold: 20 minutter
 • Torp flyplass: 25 minutter
 • Oslo: 1 time og 20 minutter