Hopp til innholdet

Kjøp bolig i [Prosjekt, trinn] - master

Nå starter vi salget av leilighetene i salgstrinn x, xx borettslag. For å kjøpe bolig ved salgsstart fyller du ut en bindende kjøpsbekreftelse digitalt.

Du trenger ikke å være OBOS-medlem for å kjøpe bolig digitalt, men OBOS-medlemmer har forkjøpsrett og stiller foran i køen. 

Den digitale kjøpsbekreftelsen er bindende. Det betyr at dersom boligen du ønsker deg er ledig når turen kommer til deg, er boligen din. 

Frist for signering: Ukedag xx. måned kl. xx. xx

 

Slik går du fram for å kjøpe bolig digitalt

1. Finn drømmeboligen

Les om boligene på prosjektets hjemmeside (endre lenke) og klikk deg rundt i boligvelgeren. Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med prosjektselgerne våre. 

OBOS-banken hjelper deg gjerne med finansiering. Les mer om OBOS Nyboliglån.

2. Fyll ut kjøpsbekreftelse

Når du har funnet boligen du ønsker å kjøpe, fyller du ut en bindende kjøpsbekreftelse og signerer denne sikkert med BankID. Dersom du skal kjøpe bolig sammen med noen, trenger kun en av dere å fylle ut skjemaet. Vi vil ivareta dette i siste del av kjøpsprosessen, ved signering av kjøpskontrakt. 

Kjøpsbekreftelsen er bindende, men om du får førstevalget ditt kommer an på hvor lang ansiennitet du har. Husk at hvis førstevalget skulle gå til noen andre, kan du fortsatt ha mulighet til å kjøpe en annen bolig i boligprosjektet. Du velger selv hvor mange kjøpsønsker du setter opp.

Sett av god tid til å fylle ut skjemaet, og gå i gang i god tid før fristen.

Dette må du ha klart før du begynner: 

- Les godt igjennom prospektet
- Finn informasjon om boligen du ønsker å kjøpe – alt du trenger ligger i boligvelgeren
- Medlemsnummeret ditt i OBOS, dersom du er medlem
- Finansieringsbevis

3. Vi fordeler boliger etter ansiennitet

Når fristen for forkjøpsrett har utløpt, blir boligene fordelt etter ansiennitet. Den som har vært OBOS-medlem lengst, får sitt valg innfridd først. Til slutt fordeles ledige boliger til ikke-medlemmer etter loddtrekning. 

Hvis det er flere boliger igjen etter at alle kjøpsønskene er gjennomgått, legges disse ut for åpent salg.

4. Vi kontakter deg

Etter at alle kjøpsønskene er gjennomgått, kontakter vi deg. Om boligkjøpet ditt er innfridd finner vi en tid som passer for kontraktsmøte, der den endelige kontrakten gjennomgås og signeres. 

Her kan du lese alt om kjøpet. (endre lenke)

Ofte stilte spørsmål om digital salgsstart