Hopp til innholdet
Kvinne som vanner blomster på balkong

Fordelene med å bo i nybolig

Skal du flytte fra hus til leilighet, kjøpe din første bolig eller ønsker du et miljøskifte? Da er det mange gode grunner til å tenke nytt i form av et helt nytt hjem fra OBOS. Vi bygger over hele landet.

Alle våre nyboliger selges til fastpris, noe som betyr at du slipper stressende budrunder. Du trenger heller ikke bekymre deg over dårlig håndverk eller skjulte overraskelser fra tidligere eiere.

Den aller største fordelen venter nok for deg som bytter ut vedlikehold av hus og hage med en enklere boløsning. Du trenger ikke å tenke på gressklipping, hagearbeid og snømåking, eller å bry deg om maling som flasser på fasaden, kledning som må byttes, løs takstein eller overfylte takrenner.

Det betyr likevel ikke at du må gi helt slipp på uteplassen, for vi ser absolutt betydningen av inne- og utemiljøet, og investerer store ressurser i å skape det optimale bomiljøet ute. De aller fleste nyboliger har derfor balkong, takterrasse eller markterrasse, og du får tilgang til flotte og frodige fellesområder – som gir økt trivsel for beboere i alle aldre.

Dreieskivakvartalet borettslag OBOS

Har du ønske om hage, har flere av våre nyboligprosjekter mulighet for parsellhage - i tillegg til at du kan la det spire og gro på eget uteområde.

Les også ni grunner til å kjøpe helt ny bolig fra OBOS

3 grunner til å kjøpe ny bolig fra OBOS

1. Skreddersy din nye leilighet

Kjøper du boligen tidlig i byggeprosessen kan du ta del i utformingen av leiligheten. Da kan du få muligheten til å tilpasse interiør og løsninger etter din egen smak og sette ditt personlige preg på boligen med tilvalgsløsninger – allerede før du flytter inn. 

Du kan være sikker på at en ny leilighet fra OBOS har rene og moderne flater som vil holde seg tidsriktig i mange år fremover. Vi påkoster boligen smarte og moderne løsninger på bad og kjøkken. Du kan se frem til flere år uten nødvendig oppussing og vedlikehold, i tillegg til at du har alt du trenger for en praktisk hverdag. 

2. Bedre standard 

Alle nye boliger bygges etter strenge krav til teknisk standard, energieffektivitet og miljøhensyn. Bedre isolasjon og balansert ventilasjon er bare noen av elementene som bidrar til et bedre innemiljø i en flunkende ny OBOS-bolig, sammenlignet med en eldre bolig. Et godt inneklima fører dessuten til økt trivsel og komfort. 

Gode energiløsninger er ikke bare bra for miljøet, men også for lommeboken. Det er nemlig gode muligheter for å spare penger på strømregningen siden nye boliger er mer energieffektive. At alt er nytt vil i tillegg gi en bedre forutsigbarhet i felles driftskostnader og utgifter til vedlikehold. 

Visste du at nye boliger bygges med livsløpsstandard? Det betyr at du skal kunne bo på samme sted mange år fremover – uansett hva som skjer. Trinnfri adkomst er bare et eksempel som gjør leiligheten tilpasset et liv i endring, hvis du for eksempel skulle få nedsatt funksjonsevne.

3. Et tryggere kjøp

Når du kjøper nybolig har du fem års reklamasjonsrett og garanti på boligen, noe som gir deg et sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt. Ett år etter overtakelsen tar vi en gjennomgang av boligen sammen med deg, for å kontrollere at alt er i orden. 

I tillegg følger nye boliger dagens byggestandarder og forskriftskrav. Det betyr at våtrom, teknisk anlegg, brannsikring, materialer og miljø er sertifisert, riktig montert og trygt. Det er kanskje spesielt tryggheten OBOS er mest kjent for. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag godt over 200 000 boliger. 

Som Norges største boligbyggelag er OBOS et solid selskap som alltid kommer til å være her – både for deg og hjemmet ditt.

Tomater på balkong

Enkelt for alle med og uten bil

Helt til slutt må vi nevne nok en fordel mange setter pris på: Det er heis i alle nye boligblokker over to etasjer og det er ofte mulighet for parkering i garasje. Dette oppfyller drømmen flere har om å kunne ta heisen rett fra bilen og opp i etasjen sin. 

Kort vei til kollektivtilbud kjennetegner også mange av våre nyboligprosjekter, noe som gjør det lettere å leve grønt, klimavennlig og bilfritt – hvis du vil. Å velge nybolig fra OBOS skal være enkelt, komfortabelt og en varig investering. 

Ved kjøp av nybolig betaler du heller ikke 2,5 prosent dokumentavgift av kjøpesummen, som når du kjøper brukt. Du betaler i stedet samme prosentandel av tomteverdien – et betydelig lavere beløp.

Dersom du skal kjøpe nybolig må du ha finansieringsbevis først. OBOS-banken kan hjelpe deg med dette, og med OBOS Nyboliglån(Lenke ut)(Lenke ut) får du et lån som er spesielt skreddersydd for kjøp av helt ny OBOS- eller Block Watne-bolig. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne! Gå inn på prosjektet du er interessert i for å finne kontaktinformasjon. Vi holder åpent i hele sommer - velkommen innom!