OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Ungt par som står på kjøkkenet og lager mat sammen

Ni grunner til å kjøpe helt ny bolig

Følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig er vanskelig å beskrive. Men det finnes også en lang rekke mer praktiske og håndfaste fordeler ved å kjøpe nytt.

1. Ingen stressende budrunder

Våre nye boliger selges til fastpris. Ingen stressende budrunder, ingen mobiltelefoner som går varme av budvarsler på SMS, ingen prisantydninger som bommer med millionen. Du vet hva boligen koster og hva du må forholde deg til.

2. Ingen oppussing eller overraskelser

En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år. Du trenger heller ikke å bekymre deg for ubehagelige overraskelser som kan følge med der noen har bodd før deg, som skjulte fuktskader eller gamle elektriske anlegg. 

3. Tilpass interiøret etter din smak

Kjøper du bolig tidlig i byggeprosessen, får du større muligheter til å sette ditt eget personlige preg på boligen ved å gjøre innredningsvalg.

4. Høy teknisk standard

Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder. Stadig høyere krav til materialer og byggemetoder er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet.

5. Lave kjøpsomkostninger

Du slipper tinglysningsavgiften når du kjøper helt nytt, og dokumentavgiften blir lavere enn når du kjøper brukt. Ved kjøp av ny bolig betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift, ikke av hele kjøpesummen – som du gjør når du kjøper brukt selveierbolig.

6. Lavere faste kostnader

Gode energiløsninger er bra for både miljøet og lommeboken. Det gjør at du ikke behøver å bekymre deg for kalde vintre og høye strømpriser. Nye borettslag og sameier har også mye større forutsigbarhet i felles driftskostnader og utgifter til vedlikehold – alt er jo nytt.

7. Fem års garanti

Du har fem års reklamasjonsrett og garanti på boligen. Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper en brukt bolig. I tillegg tar OBOS en gjennomgang av boligen sammen med deg ett år etter overtakelsen, for å kontrollere at alt er i orden.

8. Gunstig finansiering

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Med OBOS Nyboliglån(Lenke ut) fra OBOS-banken kan du låne inntil 85 prosent av kjøpesummen og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.
%BANK_RENTE_INFORMASJON%

9. Tryggheten ved å kjøpe fra OBOS

Vi har bygget over 100 000 hjem siden starten i 1929. Vi har økonomi til å tåle svingninger i markedet, og vi stikker ikke av så fort boligene er bygget. Tvert imot: Vi sørger for forsvarlig forvaltning og drift av de ferdige boligene. OBOS forvalter godt over 200 000 boliger i dag, og det blir stadig flere. 

Hva med forkjøpsretten? OBOS-medlemmer har forkjøpsrett på alle nye boliger fra OBOS og Block Watne. Det vil si at OBOS-medlemmer velger og kjøper bolig før ikke-medlemmer den dagen salget starter. Etter at salget er i gang kan hvem som helst – medlem eller ikke – kjøpe boligene som fortsatt er ledige.