OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
OSLO 20110615
Illustrasjonsbilder for OBOS
Foto: nyebilder.no kaffe
kaffebar
kafé
byliv
by
illustrasjon
bydel
bolig
venner
venninner
fritid

OBOS-bladet
illustrasjonsbilder

på Bildet: Tone Gulowsen  mission

Betale ned fellesgjeld?

Med en IN-ordning kan du selv styre hvordan du betaler ned fellesgjeld. Hva betyr det egentlig, og hva bør du tenke på?

Hva er IN-ordning?

Fellesgjeld er borettslaget samlede gjeld. Denne gjelden er et gunstig lån som OBOS har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig. Fellesgjelden kan reduseres hvis du benytter deg av IN-ordning. IN står for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

OBOS tilbyr IN-ordning i alle nye borettslag. Med en IN-ordning kan du selv styre hvordan du betaler ned fellesgjelden. Du kan enten betale ned alt med en gang, eller nedbetale fellesgjelden på bestemte forfall. Vanligvis er dette to ganger i året med minimum 60 000 kroner når man skal nedbetale.

Hva bør jeg tenke på?

Før du bestemmer deg for å betale ned fellesgjelden helt eller delvis er det lurt å tenke nøye gjennom valget. Om du har oppsparte midler kan det være lurt å nedbetale fellesgjelden for å redusere utgiftene dine. Må du for eksempel ta opp et lån, bør du ikke benytte deg av ordningen. Du vil antagelig måtte betale mer i renter på et eget lån, enn på fellesgjelden til borettslaget. Har du først betalt ned din del av fellesgjelden, kan du ikke ombestemme deg.

Hva betyr dette om jeg skal selge?

Noen ganger kan det være enklere å selge en bolig som har lave eller ingen kostander knyttet til fellesgjeld. Men det er også mange som ser fordelene ved at borettslaget har fellesgjeld slik at du som privatperson slipper å låne dette beløpet. Vårt råd er å ta utgangspunkt i dine egne behov og tenke hva som passer best for deg, fremfor å lure på hva mulige kjøpere tenker.

Er du usikker?

Våre prosjektselgere kan hjelpe deg!

På OBOS-bankens nettsider kan du lese om hvorfor fellesgjeld ikke alltid er så dumt (Lenke ut)(Lenke ut)