OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Tilvalg og oppgraderinger av boligen din

Når du kjøper bolig tidlig i et byggeprosjekt, har du mulighet til å bestille oppgradering av for eksempel parkett, bad eller hvitevarer. Men du bør vurdere kostnaden som følger med.

Illustrasjonen viser et baderom i en av de nye leilighetene på Vollebekk

Når vi bygger nye boliger, velger vi alltid tidløse produkter i god kvalitet. I en begrenset periode i byggeprosjektet er det også mulig å bestille tilvalg – det vil si en oppgradering av enkelte elementer – som parkett, fliser på badet eller farge på veggene.

Dersom du har kjøpt tidlig nok i prosjektet sender vi deg informasjon om tilvalgene du har mulighet til å bestille i god tid før bestillingsperioden starter, og vi inviterer deg også til et informasjonsmøte. Det er viktig at du overholder bestillingsfristen, da mange av produktene har lang leveringstid, og vi ikke kan risikere at dette skal forsinke byggeprosessen. Bestillingen du gjør er bindende og kan ikke endres.

Du bør vurdere kostnadene nøye

Vi er opptatt av at du skal bli fornøyd, og gir deg alltid en så god pris som mulig på tilvalgsproduktene. Det er likevel viktig å huske at når vi gjør endringer i standarden på boligen din, kommer kostnader til blant annet montering, tilpasning og transport i tillegg. Fordi vi bestiller varer i store kvanta, og det å fjerne varer fra totalleveransen gjør prisen på resten av varene høyere, er det heller ikke alltid mulig å gi deg fradrag for varene du velger bort. Når du bestiller tilvalg hos oss gir vi deg en totalpris på oppgraderingen som inkluderer alt dette, og du kan derfor ikke sammenligne prisene med pris på lignende varer i butikk.

Betaling av tilvalgbestillinger gjør du 2-6 måneder etter at tilvalgsfristen har gått ut.

Endringer kan være kostbare

Dersom du ønsker å gjøre en endring som ikke går inn under det vi tilbyr som tilvalg, må vi utarbeide en endringsforespørsel. Eksempler kan være å fjerne en lettvegg, snu retningen på en dør eller å endre rørplasseringen. Alle slike endringsforespørsler krever at vi og underleverandørene våre gjør en jobb med blant annet å endre arkitekttegninger og utarbeide et pristilbud, og du må derfor betale for selve forespørselen uansett om du velger å bestille endringen eller ikke.

Det er ikke alle endringer som lar seg gjøre på grunn av lover, forskrifter eller at produksjonen av bygget er kommet for langt. Dette vurderer vi før vi sender forespørselen videre til underleverandørene våre.

Dersom du ønsker å bestille endringer, ta kontakt med oss så tidlig som mulig.