Hopp til innholdet

På boligjakt? Se fordelene ved å kjøpe nybolig

Mange familier i etableringsfasen jakter etter rekkehus eller enebolig for å få en hageflekk der barna kan boltre seg. I OBOS investerer vi i gode og bilfrie uteområder. Se grunnene til at du bør flytte til et splitter nytt nyboligprosjekt.

OBOS Dreieskivakvartalet borettslag

Vi lar oss gjerne friste av sjarmerende bruktboliger av eldre standard, men om du er i etableringsfasen kan det være smart å kjøpe nybolig - som er forutsigbart, trygt og du kan flytte rett inn i uten å måtte ta på deg en stor renovasjonsjobb. 

Fordeler ved å kjøpe nybolig 

Vi i OBOS har investert mye i gode uteområder ved våre nyboligprosjekt over hele landet, som er et av flere gode grunner til å flytte til et av prosjektene som ligger ute til salg nå. Et godt tips er å komme deg så tidlig inn i prosessen som mulig, slik at du kan påvirke hvordan din leilighet blir seende ut gjennom det vi kaller tilvalg. 

Å flytte til et nytt OBOS-prosjekt sikrer enklere vedlikehold, og det fører til at du kan bruke tiden på familien fremfor å klippe gress, jobbe med store prosjekter i hagen eller bruke timesvis på snømåking gjennom vinteren. 

De bilfrie uteområdene er perfekt tilpasset barn, og noen av prosjektene har barnehage i 1. etasje - noe som mange barneforeldre fremhever som veldig praktisk i tidsklemma.

En annen fordel med å kjøpe nytt fra OBOS er at det er forutsigbart - du slipper ubehagelige overraskelser som bruktboliger kan skjule. Ved kjøp av nybolig har man 5 års reklamasjonsrett og garanti, og vi tar en gjennomgang av boligen sammen med deg ett år etter overtakelsen for å kontrollere at alt er i orden. 

Nybygg er dessuten mer energieffektive, noe som kan gjøre strømregningen noe hyggeligere. At alt er nytt vil i tillegg gi bedre forutsigbarhet i felles driftskostnader og utgifter til vedlikehold. 

Tomater på balkong

For deg med grønne fingre

Er du blant dem som ikke lar deg imponere av å høre at du slipper hagearbeid ved å kjøpe leilighet i et av prosjektene våre? Heldigvis åpner flere av nyboligprosjektene våre for at man kan dyrke egne grønnsaker og urter i parsellhager, i tillegg kan man la det spire og gro på eget uteområde. 

– OBOS bygger steder der folk skal leve og ønsker å skape liv mellom husene. Du slipper gressklipping og snømåking, men kan få til mer sammen. Det er mange borettslag som åpner for at de med grønne fingre kan få et område til å ha plantekasser, sier vår egen arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg. 

Alle borettslag og sameier som er forvaltet av OBOS kan søke om støtte til tiltak innen klima, miljø og uterom. Kronborg forteller at borettslaget hennes søkte om felles lekeplass.

– Vi fikk mulighet til å gjøre noe veldig fint, og fikk etablert en felles lekeplass for tre borettslag, sier hun. 

Dreieskivakvartalet borettslag

Lang tradisjon med flotte uteområder

Siden 1960-tallet har OBOS lagt stor vekt på flotte uteområder som skiller biler og folk. 

– Fra åpne og grønne gressområder ble det fokus på å jobbe bevisst med landskapsarkitektur, og det å etablere lekeplasser tilpasset barn i forskjellige aldre, forteller Kronborg videre. 

For oss i OBOS er flotte og funksjonelle uteområder i hovedfokus også i dag når vi bygger nye hjem over hele landet. 

Velkommen innom oss

Vi holder åpent i hele sommer, og du er velkommen til å ta kontakt for å avtale visning og få mer informasjon om nyboligprosjektene og de flotte uteområdene. Du kan også utforske nyboligprosjektene våre her

Usikker på hva du er på jakt etter? Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi et prosjekt som passer for deg.