Hopp til innholdet
Ungt par på kjøkkenet i sin nye leilighet

Veien mot innflytting i ny bolig fra OBOS

Å kjøpe en ny bolig er en stor begivenhet i livet, og noe de fleste av oss ikke gjør så ofte. Vi har samlet informasjonen du trenger om prosessen frem mot innflytting.

Når du kjøper ny bolig fra oss kan du være trygg på at du blir ivaretatt og fulgt opp gjennom hele prosessen. Du får en egen kundekontakt som har full oversikt over alt du måtte lure på, og vi informerer deg også jevnlig om hva som skjer i boligprosjektet ditt. 

Har du spørsmål eller lurer på noe underveis er det bare å ta kontakt!

Slik er veien frem mot innflytting

Byggestart vedtas

At vi vedtar byggestart betyr at vi har solgt nok boliger i boligprosjektet til at vi kan begynne å bygge. Dermed starter arbeidet med å realisere din drømmebolig!

Når byggestart er vedtatt får du vite når du kan overta boligen. Først gir vi deg en periode på tre måneder. Innenfor dette tidsrommet garanterer vi at boligen er klar. Senest 10 uker før overtakelse får du en eksakt dato.

Tilpass ditt interiør med tilvalg

Når vi bygger nye boliger kan du være trygg på at vi velger tidløse produkter i god kvalitet. Dersom du har kjøpt tidlig i byggeprosjektet får du også mulighet til å sette ditt eget preg på boligen din. Du kan blant annet velge parkett, kjøkkenfronter, farger på veggene eller baderomsinnredning.

Les mer om tilvalg

Besøk på byggeplassen

Underveis i byggeprosessen inviterer vi deg til å besøke byggeplassen. Ikledd verneutstyr og refleksvest får du mulighet til å se ditt nye hjem, ta innvendige mål til for eksempel sofa og gardiner, og ikke minst hilse på de nye naboene dine.

Les mer om besøk på byggeplassen

Innflytningsmøte

Nå nærmer ferdigstilling av boligen din seg!

Noen uker før boligen ferdigstilles inviterer vi deg og de nye naboene dine til et innflytningsmøte. Her vil vi orientere om praktiske forhold rundt overtakelsen av boligen. For borettslag vil det velges beboerrepresentanter til et midlertidig styre.

Flytter du inn i et sameie blir du også innkalt til et ekstraordinært årsmøte hvor det blant annet velges styre for sameiet.

Ferdigbefaring

Snart får du nøkkelen til din nye bolig!

For å sikre at du er helt fornøyd med din nye bolig har vi en ferdigbefaring av leiligheten før du flytter inn. Her vil vi gå gjennom hele leiligheten sammen med en innleid takstmann og en OBOS-representant for å se at boligen har den standarden og de kvalitetene som er avtalt. Eventuelle avvik dokumenteres i en protokoll som signeres og følges opp og utbedres før overtakelse.

Overtakelse og innflytting

Da har dagen endelig kommet. Når sluttoppgjøret er bekreftet innbetalt er boligen din!

Dette er dagen du får dine nye husnøkler. Sammen går vi gjennom leiligheten og sjekker at eventuelle feil og mangler fra ferdigbefaringen har blitt utbedret og overtakelsesprotokollen signeres. Skulle det dukke opp noe nytt vil dette noteres. Vi viser deg også eventuell bod og eventuell garasjeplass som nå tilhører deg.

Velkommen hjem!

Oppfølging etter innflytting

Etter ett år i ny bolig tar vi kontakt med deg for å sjekke at alt er i orden. Med oss har du også 5 års garanti.

1-årsbefaring

Når du har bodd i boligen din i ett år er det tid for ny befaring. Dette kalles også for garantibefaring. På samme måte som ved de tidligere befaringene vil leiligheten gjennomgås, og det føres protokoll som signeres.

5 års garanti

Når du kjøper helt ny bolig, har du fem års reklamasjonsrett og garanti på boligen. Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper en brukt bolig.

Vi håper du blir fornøyd!