Vi oppdaterer systemene våre

Oppdateringer 25. og 26. januar

25. og 26. januar oppdaterer vi systemene våre, og enkelte av tjenestene kan være utilgjengelige i korte perioder mellom kl. 12 og 17.

For obos.no gjelder dette: 

- bruktboligsøk og melding av forkjøp
- medlemskap og Min Side
- nyhetsbrev

Øvrige tjenester som også er berørt:

- Nabohjelp
- OBOS-appen
- Styrerommet
- Nabolaget
- Vibbo

Lukk
Hopp til innholdet

Skal du kjøpe nytt eller brukt?

Bli klokere på hvilket alternativ som passer for deg.

Kjøpe brukt med forkjøpsrett, pusse opp og skape boligdrømmen selv – eller gå for ny bolig og flytte rett inn i en ferdig drøm? Som OBOS-medlem kan du velge alternativet som matcher ditt behov.

Område

Nye OBOS-boliger bygges i en rekke områder i landets byer og tettsteder. Har du et spesifikt ønske om område, kan sjansen være større for at du finner en bruktbolig akkurat der. Følg med på hva som bygges hvor og i hvilke strøk OBOS allerede er til stede for å komme nærmest mulig.

– Har du en klar idé om hva slags størrelse og utforming du er på jakt etter, kan det lønne seg å være åpen for både brukt og ny bolig.

Pusse opp eller flytte rett inn i drømmen

Er du av typen som gladelig bruker tid på å forme boligen ned i minste detalj og liker å gjøre mye selv? Finner du den riktige bruktboligen, kan du rive løs og bygge opp igjen etter nøyaktige preferanser. Cirka halve Norges befolkning pusser opp hvert år, men ikke alle tenker på hvor mye tid det kan ta. For omlag 30 prosent av oss blir prosjektet dyrere enn antatt, noe det er viktig å ha med i beregningen.

Nye OBOS-boliger er alltid bygget etter nyeste standard og kvalitet. Under byggingen har du også mulighet til å legge til egne tilvalg for å sette ditt preg på boligen. Er du derimot fast bestemt på å gjøre boligen helt personlig fra gulv til tak, vil en bruktbolig være et bedre utgangspunkt.

Det økonomiske perspektivet 

Som førstegangskjøper er det ofte enklest å finne en bolig som både er i riktig prisklasse og i ønsket område, ved å satse på brukt. Ved kjøp av nye boligprosjekter slipper du imidlertid den nervepirrende budrunden, for her selges boligen til fastpris.

– Du sparer deg også for tinglysningsavgiften som er erstattet av en vesentlig rimeligere dokumentavgift, basert på tomteverdien – og ikke hele kjøpesummen.

Husk også at en moderne bolig har bedre isolasjon og lavere energiforbruk.

Flere gode grunner til å kjøpe nytt

Verdt å tenke på

  • Er det viktig for meg å ha mulighet til å gjøre større endringer i boligen for å sette mitt personlige preg på den?
  • Passer det meg best å flytte rett inn i en topp moderne bolig og bruke innredning for å gjøre den personlig?
  • Hvordan ser budsjettet mitt ut? Vil det være rimeligere å satse på nybolig enn å kjøpe et oppussingsobjekt – eller motsatt?
  • Hvor mye tid ønsker jeg å bruke på boligen min?