Hopp til innholdet

Kort ansiennitet er bedre enn ingen ansiennitet

Tror du eviglangt OBOS-medlemskap er det eneste som duger? Tro om igjen!

Irenge (28) fikk drømmeleiligheten på forkjøpsrett med kun seks måneders ansiennitet.

Bli OBOS-medlem

Etter et halvt år med visninger, fant han endelig leiligheten han ønsket seg på Trosterud i Oslo. 48 kvadratmeter, stort potensiale og overkommelig pris. Førstegangskjøper Irenge Kazonza la inn bud og ventet spent. 

– Hele leiligheten var rosa og preget av at det ikke var gjort noe med den på mange år. Men jeg så mange muligheter, forteller Irenge.

Skuffelsen ble derfor stor da han måtte trekke seg fra budrunden. Flere delte samme drøm som ham, og budene strømmet inn. 

– Jeg hadde egentlig lagt hele leiligheten på hylla.

Men så ringte megleren.

– Hun fortalte at det var jeg som hadde lengst ansiennitet, og at jeg derfor kunne kjøpe leiligheten til samme pris som det høyeste budet.

Irenge bestemte seg for å slå til med det samme og endte opp med å betale to millioner for leiligheten, 300.000 kroner under budsjett.

Slik fungerer forkjøpsretten

– Venner og bekjente hadde tipset meg om OBOS-medlemskap en stund, men da jeg begynte å tenke på leilighet trodde jeg at det var litt for sent.

Irenge ler.

Jeg hadde aldri sett for meg at mine seks måneder skulle gjøre utslaget. Det er helt klart en fordel å ha vært medlem lenge, jeg vet at jeg var heldig – samtidig viser det verdien av å melde seg inn uansett.

Irenge Kazonza

2mil_loop

Irenges fem beste tips til førstegangskjøpere: