Illustrasjonsbilde av boliger på Furuset

Bygget alle liker

Er du student og har en idé til hvordan verdens mest optimale bygg kan se ut? Nå kan du delta i konkurranse om å skape bygget alle liker!

Hvordan kan et bygg utformes optimalt med tanke på bærekraft, byggekostnad og bokvalitet?

Vil du være med på å undersøke muligheten for at et bygg kan nå sitt fulle og hele potensial?

Utfordringen

Utfordringen

Globalt står byggenæringen for mer enn 30 prosent av verdens klimagassutslipp og 40 prosent av verdens energiforbruk. Samtidig preges byggebransjen av forsyningslinjer og råvarepriser som er påvirket av en langvarig global pandemi og krig i Europa. I OBOS jobber vi kontinuerlig med å oppfylle boligdrømmer og skape framtidens samfunn. Ikke bare skal vi skape gode rom å bo i, men også gode uteområder som bidrar til godt naboskap og fine opplevelser. Tar du utfordringen og hjelper oss med å skape bygget alle liker?

Slik deltar du

  1. Registrer deg og laget ditt i skjemaet under.
    Idékonkurransen er åpen for alle studenter i Norge, men kanskje spesielt relevant for arkitekt-, ingeniør- og designfag. Vi oppfordrer til å sette sammen tverrfaglige lag på tvers av linjer og studiesteder.
  2. Velg en prosjektleder for laget som også er lagets kontaktperson.
  3. Alle påmeldte mottar konkurransegrunnlag onsdag 22. mars, klokken 1000. Innleveringsfrist er onsdag 29. mars, klokken 23:59.

Finalistene offentliggjøres før påske. Disse får mulighet til å pitche i en finalerunde i Oslo, mandag den 24. april.

Krav til bidrag og bedømmelseskriterier

Detaljer omkring hva sluttleveransen skal inneholde samt bedømmelseskriterier distribueres sammen med konkurransegrunnlaget onsdag 22. mars.

Premier

De tre beste bidragene mottar pengepremier og rådgivningstimer for å videreutvikle sine ideer. Vinnerbidraget får 75.000 kroner i pengepremier, andreplassen 20.000 kroner og tredjeplassen 5000 kroner.

Alle som mottar premier mottar også rådgiving og sparring med spesialister hos OBOS og/eller Construction City Cluster til en verdi av 20.000 kroner slik at konseptet kan videreutvikles.

Studentkonkurransen er et samarbeid mellom OBOS og Construction City Cluster.

Illustrasjoner: LPO Arkitekter og Norconsult