Fotografi av Helen Hoem, medlem i Nærkontoret

Helen tester Nærkontoret: – Her får jeg arbeidsro

Liker du fleksibiliteten hjemmekontoret gir, men savner en skikkelig kontorplass som gir deg en komfortabel og effektiv arbeidsdag? Bli med når OBOS-medlem Helen tester Nærkontoret fra OBOS.

Etter snart to år med mye hjemmekontor kjenner Helen Hoem (30) at hun begynner å bli litt lei av å ha PC-skjerm og annet kontorutstyr stående fremme i leiligheten. Hun er matteknolog og jobber med kvalitet i Findus – og har i likhet med mange andre, kombinert det å jobbe hjemmefra og på hovedkontoret siden mars 2020.

Nå er hun med på å teste ut nyheten Nærkontoret fra OBOS, som er en ny fleksibel arbeidshverdag med kontorplasser i nærheten av der folk bor.

De dagene Helen ikke ønsker å dra hele veien til hovedkontoret på Lysaker, booker hun en kontorplass på sitt nærkontor, med god stol, justerbar pult og PC-skjerm, i tillegg til at hun har tilgang på telefon- og møterom.

– Det er veldig gode fasiliteter, og man merker at det ikke er tatt noen snarveier. Her får jeg arbeidsro og kan jobbe konsentrert, når jeg trenger det, sier Helen.

Fotografi av OBOS-medlem Helen Hoem med en kaffekopp i hånda

Tydelig skille mellom jobb og fritid

Helen er OBOS-medlem, og en av de aller første som tester ut Nærkontoret fra OBOS. I dag har hun booket en plass på Nærkontoret på Vollebekk, en liten spasertur fra der hun bor.

– Det jeg liker aller best med å sitte her, er at jeg får et miljøskifte – og ikke trenger å bruke fritiden min i samme område som jeg sitter og jobber i. Det gir et tydelig skille mellom jobb og fritid, sier hun, og legger til:

– Og så er det er skikkelig god kaffe her! Det er jo faktisk ganske viktig.

I den andre enden av lokalet er det noen som mottar en telefon. Han gir oss et smil og et lite nikk i det han suser inn i en av telefonboksene for å ikke forstyrre oss andre. Det er en trivelig tone på Nærkontoret, men det er ikke lagt opp til å være sosialt.

– De som sitter her, sitter her for å jobbe konsentrert og uforstyrret. Samtidig er det litt hjemmekoselig også.

Bli med når Helen tester Nærkontoret

Tror vi vil jobbe på nye måter 

I tillegg til å jobbe fra Nærkontoret, jobber Helen litt hjemmefra og litt på kontoret – avhengig av hvordan dagene hennes ser ut. Fleksibiliteten dette gir, tror hun flere vil ønske å holde på, også etter pandemien.   

– Jeg tror det blir vanskelig, kanskje til og med umulig, å gå helt tilbake til slik vi jobbet før Covid-19. Jeg tror vi heller kommer til å finne nye måter å jobbe på. 

Vil du prøve et nærkontor der du bor?

Kunne Nærkontoret vært noe for deg, eller medarbeiderne i din bedrift? Fyll ut dette skjemaet, så sender vi deg mer informasjon.

Eller trenger ditt OBOS-borettslag et sted å ha styremøter? Finn mer informasjon til borettslagstyrer.