Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om Nærkontoret? Her har vi samlet ofte stilte spørsmål av medlemmer og bedrifter.

Generelt

Hva er Nærkontoret?

Nærkontoret fra OBOS er et nettverk av kontorplasser, i OBOS nabolag, og i nærheten av der folk bor. Du får det beste fra to verdener - kort reisevei og fleksibilitet fra hjemmekontoret, arbeidsro og en proff arbeidsstasjon fra hovedkontoret. Nærkontoret er et sted for konsentrert jobbing – de dagene du trenger det.

Hvem kan bruke Nærkontoret?

Nærkontoret er en tjeneste som i første omgang tilbys OBOS-medlemmer, borettslagstyrer og utvalgte bedrifter.

Hvorfor satser OBOS på nærkontor?

Nærkontoret er et bidrag til å skape gode bomiljøer, liv mellom husene og oppfylle boligdrømmer.

Vi tror at arbeidslivet er i endring, og at koronapandemien har gitt oss en dytt i retning av større balanse mellom arbeid og fritid, og en større bevissthet rundt transport, bærekraft og miljø.

Vi tror at fremtidens arbeidsplass i større grad vil handle om fleksibilitet der hovedkontoret, hjemmekontoret, og nye løsninger som Nærkontoret, supplerer hverandre og optimaliserer den nye hverdagen. Den hybride arbeidshverdagen. Nærkontoret er et innovasjonsprosjekt for OBOS, og vi jobber for å finne et tilbud som leverer godt på behovet i markedet. 

Hvilket utstyr er kontorplassene utstyrt med – og hva må jeg ta med meg?

Kontorplassene er utstyrt med kontorstol, hev/senk-pult og noen plasser har skjerm. Husk å ta med overganger du trenger. Du vil finne kaffeautomat i alle kontorene, men vi har foreløpig ikke matservering. Butikker og kafeer finnes i umiddelbar nærhet på alle steder.

Medlemmer

Hva er åpningstidene på nærkontorene?

Kontorene er åpne 07.00–22.00 mandag til fredag og helger 09.00–18.00. Åpningstidene kan variere noe fra kontor til kontor, men du finner alltid oppdaterte åpningstider i informasjonen til hvert nærkontor. Sjekk ditt kontor på obosnarkontor.no.

Må jeg være medlem i OBOS for å bruke nærkontorene?

Ja, det må du. Hvis du ikke er medlem fra før så har du enda en grunn til å bli OBOS-medlem nå. Har din arbeidsgiver tegnet avtale på vegne av deg er det ikke krav om at du er medlem i OBOS. 

Hvor mye koster det for medlemmer?

Vi er i ferd med å utvikle flere abonnementer for våre brukere, men per i dag tilbyr vi dagspass til 99 kroner til deg som ønsker å benytte Nærkontoret. Klikk her for å kjøpe tilgang.

Parkeringsmuligheter på nærkontorene?

Du finner informasjon om fremkomstmuligheter med bil og kollektivtransport på nettsidene våre under hvert enkelt kontor.

Hvor har vi/åpner Nærkontoret fra OBOS?

For medlemmer i OBOS, finnes Nærkontoret på følgende lokasjoner:

 • Kværnerbyen, Smeltedigelen 2  
 • Vollebekk, Midtveien 71  
 • Lambertseter, Cecilie Thoresens vei 17 på Lambertseter-senter over Intersport.
 • Ulven, Selma Ellefsens vei 11 H
 • Fornebu, Martin Linges vei 25 (Technopolice) 
 • Sandvika, Leif Tronstads plass 6 (på togstasjonen)

Vi jobber hele tiden med å utvide med flere lokasjoner i nærheten av der folk bor. 

Kan jeg veksle mellom ulike nærkontor?

Du bestemmer selv hvilket nærkontor du vil benytte og hvor mange dager i uken du ønsker å være der.

Hvordan låser jeg meg inn på Nærkontoret?

Du låser du deg selv inn ved hjelp av en digital OBOS-nøkkel som du får på en app på din mobiltelefon. Denne får du når du reserverer tid på et nærkontor på nettsiden vår. Løsningen og appen leveres av vår samarbeidspartner Unloc, og er samme løsning som OBOS benytter i mange borettslag.

Kan jeg ha digitale møter på Nærkontoret?

Nærkontorene har både møterom og telefonbokser, på Lambertseter har vi også stillerom. Dersom du ønsker et møterom reserverer du dette enkelt via nettsiden vår. Telefonbokser og arbeidsrom kan ikke bookes, men fritt benyttes av alle til samtaler. Møterom, stillerom og telefonbokser er for å ha møter der du skal snakke med andre, de skal ikke brukes som egne kontorer.

Hvilket støynivå aksepteres, og finnes det stillesoner?

Kontorene er i utgangspunktet stillesoner. Det finnes egne møterom og telefonrom for samtaler.

Er jeg garantert en plass, eller kan jeg risikere at det er fullt når jeg ankommer?

Du reserverer plass den/de dagene du ønsker å bruke Nærkontoret akkurat slik du gjør når du bestiller en treningstime på senteret. Det er ingen faste plasser hos oss, men du er sikret en stol og en pult når du reserverer tid.

Hvem kan jeg kontakte for hjelp eller praktiske spørsmål?

OBOS-medlemmer kan ringe Krasimira Landsverk på 932 68 678 eller sende oss en epost på naerkontor@obos.no. Har du spørsmål angående OBOS medlemskapet ditt, kontakt medlemsservice.

Bedrift

Hva er åpningstidene på nærkontorene?

Åpningstidene kan være litt ulike fra nærkontor til nærkontor. Du finner til enhver tid gjeldende åpningstid på våre nettsider som du benytter som bedriftskunde. Det er også her du reserverer tid på ditt nærmeste nærkontor.

Hvor har vi/åpner Nærkontoret fra OBOS?

OBOS har egeneide nærkontor på følgende lokasjoner:

 • Kværnerbyen, Smeltedigelen 2
 • Vollebekk, Midtveien 71
 • Lambertseter, Cecilie Thoresens vei 17 på Lambertseter-senter over Intersport
 • Ulven, Selma Ellefsens vei 11 H
 • Fornebu, Martin Linges vei 25 (Technopolice) 
 • Sandvika, Leif Trondstads plass 6 (på togstasjonen)

I tillegg har vi noen nærkontor i samarbeid med andre aktører. For fullstendig liste over alle tilgjengelige lokasjoner, sjekk vår nettside.  

Kan jeg veksle mellom ulike nærkontor?

Du bestemmer selv hvilket nærkontor du vil benytte og hvor mange dager i uken du ønsker å benytte kontoret. Du kan ta med deg gjester, hvis du skal ha et møte.

Hvordan låser jeg meg inn på Nærkontoret?

Du låser deg inn med OBOS-nøkkelen som er en digital nøkkel. Dette er en tjeneste levert av Unloc, og er en egen app du må ha på din mobiltelefon. Når du reserverer tid på nettsiden, mottar du informasjon om adgang.

Hvilket utstyr er kontorplassene utstyrt med – og hva må jeg ta med meg?

Kontorplassene er utstyrt med kontorstol, hev/senk-pult og de fleste plassene har skjerm. Husk å ta med overgangene du trenger. Du vil finne kaffeautomat i alle kontorene, men vi har foreløpig ikke matservering. Butikker og kafeer finnes i umiddelbar nærhet på alle steder.

Hvem kan jeg kontakte?

Er du interessert i å få Nærkontoret til din bedrift? Meld interesse via skjema her eller ta kontakt med Emil på +47 938 79 701 eller Krasimira Landsverk på +47 932 68 678.

Gjelder det generelle tilbakemeldinger send oss en epost på naerkontor@obos.no