Hopp til innholdet

Digitalt samtykke forenkler din styrehverdag

Har du fått med deg dine beboere på den digitale reisen?

Et digitalt samtykke gir borettslag og sameier nye og mer effektive løsninger for årsrapporter, generalforsamlinger, styremøter og ved beboerkommunikasjon.

– Vi har blant annet lansert en løsning som gjør det mulig å gjennomføre et heldigitalt årsmøte, og har allerede gjennomført et pilotprosjekt med en heldigital generalforsamling. Dette kan imidlertid bare boligselskaper organisert som aksjeselskaper foreløpig benytte seg av. Derfor har vi også gjort det mulig å bruke verktøyet for å effektivisere planleggingsarbeidet av årsmøter helt frem til gjennomføringen av årsmøtet. På sikt kan styret og beboere sitte hjemme i sofaen, samtidig som de deltar på årsmøter eller generalforsamlinger. For å kunne gjennomføre dette trenger vi digitalt samtykke, sier Johnny Ademaj, forvaltningssjef i OBOS.

Digitale samtykker har også en klar fordel både med tanke på miljø og styrets økonomi.  

– Styret sparer betydelig på porto-kostnader ved digitale utsendelser i årsoppgjøret, samtidig reduseres mengden papir drastisk, forteller Ademaj som hvert år bistår flere styrer med nettopp dette.

Til nå har 170 000 boligeiere samtykket til digital kommunikasjon. Ved å oppfordre beboere til å svare på OBOS’ samtykke SMS og sjekke sine kontaktdata kan vi skape en mer effektiv og grønnere styrehverdag for enda flere.  

Ta kontakt med din rådgiver for mer informasjon.

Tekst: Bolig & Miljø 

Synes du dette var interessant?

Se flere nyheter her