Teater utenom det vanlige

Bjørndal barne- og ungdomsteater setter opp et teaterstykke med et veldig viktig budskap.

Stykket tar for seg aktuelle problemstillinger og stiller spørsmål ved samtiden
Stykket tar for seg aktuelle problemstillinger og stiller spørsmål ved samtiden Foto: Eline Figenschau

Av: Thao Thanh Ho

Med støtte fra OBOS gir tilbake kan skuespillerne vise frem viktige temaer som respekt, godhet og toleranse på kunstnerisk vis. 

- Målet med stykkene vi skriver for Bjørndal barne- og ungdomsteater er at de skal inspirere til samtale og ettertanke. De skal ta for seg aktuelle problemstillinger, stille spørsmål ved samtida vår og vise at man i det lange løp alltid kommer best ut med å være gode med hverandre, sier instruktørene Kari Wist Holmen og Gunhild Hjertaas som i flere år har skrevet stykker og komponert musikk for Bjørndal barne- og ungdomsteater.

Viktig å ha respekt for hverandres følelser

Teateret er drevet på dugnad av foreldrene, og med støtte fra OBOS gir tilbake kan teateret også i år opptre for lokalmiljøet.

– Vi lærer å tolerere hverandres ulikheter og å ha respekt for hverandres meninger og følelser. Foruten dette er humor alltid en viktig del av oppsettingene til Bjørndal barne- og ungdomsteater. Skikkelig tullete humor vi kan le oss skakke av. Vi kan love publikum heftig eldretrim, smågnagere som er sykelig opptatt av sosiale medier og ulver veldig utenom det vanlige, sier Yvonne Moen, styremedlem i Bjørndal barne- og ungdomsteater.

Tilbyr klassepakker

Teaterstykket spilles på Bjørndal skole og har fem visninger i 2018, fra siste uken i april til andre uken i mai. Bjørndal barne- og ungdomsteater har lagt til rette for salg av klassepakker slik at flest mulig for mulighet til å se forestillingen.

Se andre prosjekter som har fått støtte fra OBOS gir tilbake

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake