Mann står utenfor inngangsdør foran ringeklokkene

Innflytting i riktig rekkefølge

Hold tunga rett i munnen!

Hvilepulsen har begynt å senke seg med vissheten om eget tak over hodet. Sannsynligvis frister det mest bare å få møblene inn, kaste seg i sofaen og slå seg til ro. Vi kommer dit altså, men først:

  1. Når overtakelsesprotokollen skal signeres med selger: Gå nøye igjennom leiligheten sammen, se til at alt er som beskrevet og slik det var under visningen. Forsikre deg om at boligen er tilstrekkelig vasket, at strømmåler er avlest og at alle nøkler er på plass og i orden.  
  2. Vær nøye med at avregningen av fellesutgifter er korrekt. 
  3. Få på plass nødvendige forsikringer med det samme. Skades noe under innflytting eller montering av nye møbler, er det innmari surt om bolig- og innboforsikringen ikke er i orden.  Hos OBOS får du samlerabatt på forsikringer.
  4. Dukker det opp overraskelser når du begynner å bruke boligen? Ta bilder og meld fra snarest!
  5. Sørg for å endre adresse i folkeregisteret og hos alle som sender deg post på gamlemåten. 
  6. Legg en plan for hvordan du skal få flyttingen unnagjort så smertefritt som mulig. Må det flyttebyrå til, eller har du sterke venner som kan trå til? 
  7. Gratulerer!

Eksperttips

Hva er viktigst når du skal flytte inn?

«Mange unge er treige med å tegne forsikring, men det er utrolig viktig å få på plass. Ved brann ser vi at opp til tretti prosent ikke har innboforsikring og derfor mister alt de eier. Tegn innboforsikring raskt, det er rimelig og lønner seg – man vet aldri.»

– Martin Mæland, OBOS-guru