Hopp til innhold

Rammelån

Et rammelån er et fleksibelt lån som gir deg mulighet til å låne så mye du vil innenfor en fastsatt kredittramme. I OBOS-banken tilbyr vi rammelån der du, med sikkerhet i egen bolig, kan låne opptil 60 prosent av boligens verdi. Minimum lånebeløp for rammelån er 1 million kroner.

I motsetning til et vanlig boliglån, som utbetales på én gang, bestemmer du selv når du ønsker å betale låne mer, eller betale tilbake, på rammelånet ditt. Du betaler kun renter på summen du har lånt, ikke hele kredittrammen.

Et rammelån gir deg større fleksibilitet i nedbetalingen enn et vanlig boliglån. Det kan derfor være fristende å bruke mer penger enn det du egentlig har behov for, og derfor er det avgjørende med god økonomisk disiplin.

Les mer om rammelån

Et vanlig boliglån utbetales i sin helhet når du inngår avtalen. Når du betaler ned på lånet følger du en fastsatt nedbetalingsplan, med månedlig trekk av avdrag og renter. Et rammelån lar deg derimot bestemme når du ønsker å låne mer eller betale tilbake, innenfor en fastsatt kredittramme.

Når du inngår en avtale om et vanlig boliglån, får du hele beløpet utbetalt fra start og rentene du belastes er med utgangspunkt i hele det utbetalte lånet. Med et rammelån betaler du kun renter på den summen du til enhver tid har lånt, ikke hele kredittrammen.

Selv om du har fleksibiliteten til å betale ned på lånet når du vil med et rammelån, anbefaler vi likevel å sette opp egne automatiske trekk for å holde god kontroll på økonomien din.

Les mer om rammelån

I nettbanken finner du detaljert informasjon om rammelånet ditt som informasjon om renter, medlåntaker, eller hvilken konto et eventuelt fast trekk trekkes fra.

Følg disse stegene for å finne detaljert informasjon om rammelånet ditt:

  1. Logg inn i nettbanken.
  2. Åpne menyen og velg «Mine kontoer» under overskriften «Kontoer».
  3. Klikk på rammelånet du ønsker informasjon om og velg «Kontodetaljer».