Velkommen til Ammerudveien 91!

1 av 21

Ammerudveien 91

3-roms leilighet med stort potensial | Høy 1.etg | Nytt bad fra 2019 | Nær marka | Ingen gjenboere | Meget barnevennlig

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 112 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 3 500 000

Fellesgjeld: kr 595 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 955

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Felleskostnader

  5 955,- pr Mnd
  Herav:
  Felleskostnader 5.818,-
  Trappevask 137,-

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  3 500 000,- (Prisantydning)
  595 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 095 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 112 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Stor og lys entré. Fra entréen er det tilgang til innvendig bod som man kan benytte som garderobe eller for oppbevaring. Det er også plass i entréen til et garderobeskap.

  Stor og åpen stue i vinkel som gir en naturlig inndeling av sofagruppe og spisestue. Stuens store vindusflater gir rommet en lys og åpen atmosfære. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 7,6 kvm. med flott utsyn over et lite skogholt hvor man kan nyte late sommerdager.

  Separat kjøkken med profilert kjøkkeninnredning. Det er rikelig med skap- og benkplass på kjøkkenet. Fliser over laminert benkeplate. Det er integrert oppvaskmaskin på kjøkkenet.

  Meget delikat, flislagt bad med lekker innredning. Veggmonterte dusjdører av glass med sorte detaljer, servant med underskap og overskap med speil. Eget toalett med vegghengt wc og servant. Bad og wc ble pusset opp i regi av borettslaget i 2022.

  Stort hovedsoverom med god plass til stor seng og gardeobeskap.

  Soverom 2: Lyst og romslig soverom med plassbygde garderobeskap. Passer utmerket som et barnerom eller kontor.

 • Beliggenhet

  Ammerudveien 91 ligger i flotte omgivelser på Ammerud, med nærhet til det man måtte trenge av butikker, servicetilbud og gode kollektivløsninger.

  Ammerud er et trygt og godt sted å bo for både små og store! Her finner man både skoler, barnehager og flere fritidstilbud med idrettsanlegg, tennisbane, svømmehall på Romsås og treningssentre på Grorud og Romsås. Dagligvarehandelen kan man gjøre på KIWI eller Rema 1000; begge ligger praktisk til kun 5 minutters gange fra boligen. En liten kjøretur unna finner man Grorud senter: her har man både apotek, vinmonopol, matbutikker, klesbutikker, frisørsalong, bokhandel m.m. Veien er heller ikke lang til større kjøpesentre som Stovner og Linderud senter med henholdsvis 90 og 60 butikker- og servicetilbud, og kan enkelt nås med både bil og t-bane linje 5 fra Ammerud.

  Området har meget gode kollektivløsninger, og man har gangavstand til både t-banestasjon på Ammerud og Grorud med t-banens linjer 4 og 5. Begge linjene har hyppige avganger, og bruker kun 20 minutter til Jernbanetorget, noe som gjør at leiligheten passer utmerket for de fleste som benytter seg av kollektivtransport. I Ammerudveien går det matebuss til Grorud, hvor man finner flere bussalternativer, t-bane og drosjesentral. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.

  For den turglade er det fine turmuligheter i nærområdet: populære Lillomarka byr på en rekke rekreasjonsmuligheter sommer som vinter med sine populære ski- og lysløyper. Ved Apalløkka på Ammerud ligger badevannet Vesletjern, og den populære badeplassen Steinbruvann ligger midt mellom Grorud og Ammerud.

  Ellers har man nylig opparbeidede Grorudparken, som starter ved Groruddammen og går nedover lang Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken, og her finner man sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er også nå innlemmet i parken.

 • Bebyggelse

  Området er på det meste bygget ut på 1960- og 70 tallet. Bebyggelsen består for det meste av høy- og lavblokker samt atriumshus. I tillegg rekke-og eneboligbebyggelse nærmere Lillomarka.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet til OBOS sine fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk med yttervegger i teglsteinskonstruksjon. Leilighetens etasjeskillere i betong. Yttertak i flat konstruksjon, antatt tekket med papp og beslag. Vinduer og balkongdør i 2-lags glass fra 2018.

 • Innhold

  Entré med tilgang til bod, stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, bad og wc.
  Boligen disponerer i tillegg 1 kjellerbod.

 • Areal

  Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 75 kvm

 • Standard

  Opplysninger fra tilstandsrapport:
  TG 3:
  Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er registrert 34mm høydeforskjell, på gjennomgående mål i stue, samt at det er observert skjevether på de fleste overflater.
  Radonmåling - Grunnet mangel på måling.
  Innvendige dører - Dørblader, dørvridere og karmer, fremstår med varierende funksjonalitet. Dørblad mot ett soverom tar i karm.
  Overflater vegger og himling på våtrom - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dusj med tilhørende glassvegger er plassert så nærme vindu, at vindu blir en del av våtsone.
  Ventilasjon våtrom - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det kan være behov for rengjøring av kanaler, om avtrekket skulle reduseres.
  Avtrekk kjøkken - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
  Avtrekk separat wc - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Elektrisk anlegg - TG2 settes i følge forskrift på anlegg, uten full dokumentasjon med samsvarserklæring, eller fremvist El-kontroll under 5 år gammel.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrert oppvaskmaskin på kjøkken. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Sentralfyring med radiatorer. Varmekabel på bad.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde hund mot undertegnelse av en erklæring som regulerer hundeeiers ansvar. Styret må på forhånd underrettes før hund og andre dyr anskaffes. Brudd på erklæringens bestemmelser vil føre til at godkjenningen inndras.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest for bygget datert 03.01.72
  Ferdigattest for rehabilitering av bad datert 26.05.23

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  703230115

Budgivning

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 4 lån:

  Lånenummer: OBBK03-98207870056
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 1.376.872,-
  Restløpetid: 26 år 7 md
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 5,35%

  Lånenummer: OBOS-98207429996
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 280.082,-
  Restløpetid: 11 år 3 md.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 5,35%

  Lånenummer: OBOS05-98208036483
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 34.421.447,-
  Restløpetid: 23 år 9 md.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 5,35%

  Lånenummer: OBOS07-98208127829
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 55.660.434,-
  Restløpetid: 38 år 11 md.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 5,35%


  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Pia Eckmann

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål