Stue

1 av 42

Aslakveien 22 B

Pen 3 roms andelsleil. med balkong, heis, stor takterr, attraktive Røa. God planløsning. IN Ordning.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 5 998 737

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 3 530 000

Fellesgjeld: kr 2 450 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 18 737

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 14 608

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS EIendomsforvaltning AS

 • Forsikring

  Borettslaget har forikret byggningsmassen gjennom felles polise.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for leiligheten vil være avhengig
  av om den er primærbolig eller sekundærbolig.
  Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av
  kvadratmeterprisen for primærboliger (der boligeier
  er folkeregisteret per 1. januar) og 95 prosent for
  sekundærboliger for ligningsåret 2022 og 100 % for ligningsåret 2023.
  Formuesverdien fastsettes med
  utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig
  beregnes av Statistisk Sentralbyrå. For beregning av
  formuesverdi, gå inn på www.skatteetaten.no

 • Felleskostnader

  14 608,- pr Mnd
  Ordinære fellskosntader med trappevask, forretningsførsel, styrehonorar, a konto energi, kapitalkostnader fellesgjeld. OBOS Open net er lagt inn for tv og internett mulighet.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  IN Ordning. Innbetales hele totalsummen, dvs kjøpesum + fellesgjeld, ( jfr 6 250 000,- ) vil de månedlige felleskostnadene falle til ca. kr 3 551,-.

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld. Vilkår for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån); Eier kan innfri 2 ganger pr år, datoer vil blir annonsert av Obos litt frem i tid. Minimun innbetaling er kr 60 000,- og er ikke reversibel.

  Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår gfinansiert gjennom OBOS banken:
  Lånetype: annuitetslån
  Totalt lån: kr 285 175 000,-
  Andel saldo: kr 2 450 000,-
  Løpetid: 40 år
  Rentesats: 5,43 %, flytende rente

  Felleslånet har i dag en løpetid på 40 år hvorav det løper 35 år nedbetalingstid og 5 års avdragsfrihet. Kapitalkostnad er i dag kr 10 821,- og vil med identiske lånebeløp og renter øke til kr 13 311,- i år 6 i følge forretningsfører.

  Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget. I 2020 er renteutgiftene fradragsberettiget med 22%. Så er man innenfor reglene for fradrag kan man altså påregne å trekke ut ca kr 2 3000,- pr mnd i lavere skattebetalig. Satsene kan variere, se www.skatteetaten. no for gjeldende regler. Retten til fradrag betinger at andelseieren har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

  Andelens månedlige felleskostnader, som består av driftskostnader og kapitalkostnader, er stipulert til kr. 14 608,- for første driftsår. Felleskostnader skal betales fra overtakelse av boligen. Månedlige felleskostnader er kalkulert ut fra dagens lånebetingelser for fellesgjeld og øvrige stipulerte felleskostnader.
  Kjøper er kjent med at felleskostnadene må justeres når avdragene begynner å løpe om 5 år. Det tas videre forbehold om endringer av rentevilkår og nedbetalingsplan for fellesgjelden.
  Kjøper er innforstått med at felleskostnadene vil bli påvirket
  av nedbetaling av lån, endringer i lånevilkår, konsumprisindeks, Borettslagets vedlikeholdsbehov, Borettslagets
  egne vedtak mm. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan bli justert som følge av endringer i budsjettpostene.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Dette betyr at den enkelte andelseier
  ikke belastes ved at noen andre eventuelt ikke betaler sine månedlige felleskostnader Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  3 530 000,- (Prisantydning)
  2 450 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 980 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  6 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  240,- (Pantattest kjøper)
  500,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  18 737,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 998 737,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Det er ikke tegnet eierskifteforsikring fra selgers side. Det
  foreligger fremdeles et garantiansvar hos utbygger etter § 12 i bustadoppføringsloven.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Nå er denne flotte leiligheten klar til innflytting.

  Du blir direkte glad når du trør over dørstokken, og slik skal det være. Det lukter nytt, ingen har bodd her før og alt bare skinner. Boligen er romslig, stilren og moderne.

  Nydelig lys slippes inn gjennom store vinduer og gir liv til rommene. Ekstra takhøyde gir volum i alle rom og eikeparketten gir leiligheten en varm atmosfære.

  Stuen er romslig og får et vakkert, naturlig lys inn fra de store vinduene. Gulvene har enstavs, lys eikeparkett og veggene er malt i en varm og lun gråfarge. Åpen kjøkkenløsning fra kvalitetsleverandøren HTH med hvite glatte fronter og håndtaksfrie dører. Skapdørene åpnes lett med touchfunksjon. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon platetopp, samt slimline kjøkkenhette fra Røros. Led lys under overskapene gir et godt arbeidslys på kjøkkenbenken, og et lampepunkt i taket gir mulighet for et lunt lys over spisebordet.

  Det store hovedsoverommet har en dyp blågrønn farge på veggene som gir en elegant kontrast i leiligheten. Et stort vindu slipper lyset inn, og her er det satt opp elektrisk utvendig solskjerming som kan styres innenfra. Det er god plass til dobbeltseng og ulike garderobeløsninger. Vegg i vegg ligger et mindre soverom som passer som barnerom, gjesterom eller kontor.

  Baderommet er flislagt og har vegghengt toalett for enkelt renhold, stor servant med hvite skuffer, overskap med godt lys og speil på ut -og innsiden. Det er også opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Store innfellbare dusjvegger i nedsenket sone og regnfallsdusj fra Hans Grohe. Varmekablene i gulvet ønsker deg lunt god morgen.

  I tillegg til den moderne innredningen har leiligheten en flott balkong med rekkverk i glass, en innvendig bod på 3 kvadratmeter og en sportsbod på 5 kvadratmeter i et lukket bodrom i kjelleren.

  Denne leiligheten er både praktisk og nydelig - heldig er den som får sette sine egne drømmer i sving her. Velkommen hjem.

 • Beliggenhet

  Røakollen og Lerkesporet Borettslag ligger høyt og fritt øverst i Aslakveien, med den vakre Mærradalen og Røa sentrum som nærmeste nabo. Her kan du nyte vakre naturomgivelser rett utenfor døren. Det er kort gangavstand til nærmeste matbutikk Rema 1000 og Joker. Røa sentrum med nye Røa Torg og Røa T-banestasjon er også innenfor en gangavstand på under 15 minutter. Her finner du et bredt utvalg av butikker, kafeer, restauranter, bibliotek, treningssenter, basseng og andre fasiliteter.

  For de som er interessert i sport og friluftsliv er området rundt Røakollen et eldorado med et stort utvalg av turmuligheter både til fots, sykkel og på ski. Det er en gangsti gjennom gårdsrommet som fører direkte ut i Mærradalen, og du kommer deg raskt ut i både Sørkedalen, Bogstad, Holmenkollen og Nordmarka.

  I nabolaget er det opplevd trygghet, kvalitet på skolene og naboskapet som trekkes frem av de som allerede bor i bydelen. Området har både eneboliger, rekkehus og nyere blokker. Røakollen er et flott og attraktivt nabolag så ta gjerne en gåtur i området før selve visningen.

 • Adkomst

  Det er flere transportalternativer for å komme til Røakollen, inkludert bil, kollektivtransport, sykkel og gange. Bussrute 46 tar deg til Majorstuen, og holdeplassen er like ved leiligheten. Røa sentrum og Røa T-banestasjon er også innenfor en gangavstand på under 15 minutter. Sykkelstier i området gjør det enkelt å sykle til leiligheten.

  Med bil tar det 17 minutter fra Aker brygge til Røa senter, i underkant av 9 km. Avhengig av hvor man starter kan man velge å kjøre via Smestad eller via Ullern. Uansett kjører man av fra Sørkedalsveien og inn i Ostadalsveien. Et par hundre meter inn veien tar man av til venstre, inn i Aslakveien. Følg denne naturlig innover og du vil raskt se den nye bebyggelsen på Røakollen på venstre side. Du kan parkere langs Aslakveien, visningen vil bli godt skiltet.

 • Byggemåte

  Sakset fra utbyggers salgsprospekt:

  Røakollen er bygget etter teknisk forskrift TEK10 med toleransekrav for utførelse iht. NS 3420, normal kvalitet.
  Bygningen utføres med bærekonstruksjon hovedsakelig i betong. Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk og enkelte steder i betong. Utvendig er veggene kledd med teglstein eller fasadeplater. Enkelte fasadedetaljer kan være i andre materialer. Balkongdekker leveres med tremmegulv i impregnert treverk. Avrenning samles opp og føres til utvendig nedløp. Tremmegulv på takterrasser vil ha inspeksjonsluker over sluk og nedløp. Innvendige lettvegger har stålstendere og er kledd med gipsplater. Noen innvendige bærevegger er av betong. Yttertak er isolert og tekket. Vann føres til sluk via fall og renner.

  Generell takhøyde i oppholdsrom er ca 2,60 meter. I entre/gang, bad/WC og innvendig bod er det nedforet himling i hele eller deler av rommet.

  Himlingen har en høyde på minimum 2,20 meter over gulv. Over disse himlingene er det lagt tekniske føringer. Over kjøkkenskap er det en innkassing av ventilasjonskanal for avtrekksvifte

 • Innhold

  Entre/gang, hovedsoverom, barnerom/kontor, bad/wc/vaskerom, stue med åpent kjøkken, innebod. Stor privat balkong. Sportsbod i kjelleren. Sykkelparkering og rom for både skismøring og mekking på sykkel i fellearealene.

  Store felles, møblerte, takterrasser med utsikt over hele byen og Oslofjorden.

  Mange lekeplasser for barn og felles pergolaer med bord og stoler

 • Arealer og fordeling per etasje

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  Tredje etasje:
  - BRA: 67 kvm
  - BRA-i: 62 kvm (stue/kjøkken, to soverom. entre, bad/wc og innebod.)
  - BRA-e: 5 kvm kjellerbod
  - TBA- : 8 kvm m² balkong

 • Areal

  Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 67 kvm, BRA-i: 62 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 8 kvm

 • Utstyr

  Hvitevarer inngår som fremvist.

 • Oppvarming

  Leiligheten oppvarmes via fjernvarme ved radiatorer. Varmekabler i baderomsgulv. Borettslaget tar miljøansvar med solcellepaneler på alle tak hvor det ikke er takterrasser. Den produserte strømmen reduserer borettslagets felleskostnader og bidrar til en grønnere framtid.

 • Tomten

  Røakollen byr på førsteklasses fellesfasiliteter for beboerne. Nyt solen og panoramautsikten over hele byen og Oslofjorden fra takterrassene.

  Fellesarealene er vakkert opparbeidet med brostensbelagte gangveier, vakre murvegger og trapper, flere lekearealer for barna, og pergolaer med bord og stoler som gir gode møteplasser for alle aldersgrupper.

  Området har nydelige blomsterbed, blomsterenger, busker og trær, og rett bak leiligheten kan du gå direkte ut i Mærradalen.

  Fellesarealene inkluderer også store sykkelrom med sykkelstativer i kjelleren.

 • Parkering

  Parkering i offentlige gater i nærområdet. Pt er dette avgiftsfritt. Garasjer kan omsettes fritt da disse ikke er koblet til leilighetene. Det vil derfor kunne by seg muligheter for å få kjøpt seg en plass når disse ønskes omsatt.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Lerkespore borettslag består av 99 leiligheter med varierende størrelser

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
  Dyreeiere må ta hensyn til naboer og føle ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på borettslagets og sameiets område. Mating av småfugler er ikke tillatt.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger pt midlertidig brukstillatelse for leiligheten i følge selger. Det er utbyggers ansvar å fremskaffe
  ferdigattest for boligen. Dette vil normalt skje når utenomhusarealene/fellesarealene er ferdigstilte.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Diverse

  Boligen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Det tillates ikke satt opp parabol eller andre antenner som virker skjemmende eller som er skadelig for bygningene.

  Ved grilling må det tas særskilt hensyn til naboene, bruk av kullgrill er ikke tillatt.

  Boligen er byggnedvasket fra utbyggers side ved overlevering og vil bli levert som fremvist uten ytterligere rengjøring.

  Sikkerhetsstillese fra selger ( utbyggers side) etter innflytting etter bustadopføringslovens § 12 ( entreprenørgaranti) for krav som fremsettes etter første overtagelse, og fem år etter denne, skal garantien dekke en sum som tilsvarer 5% av kjøpesummen.

  Utbygger skal innkalle til besiktigelse av boligen om lag ett år (ett års befaring) etter overtagelsen. Selger skal føre protokoll som begge parter undertegner på samme måte som ved overtakelsesforretningen. Det vises ellers til bufl. § 16. For borettslagets fellesarealer vil Utbygger innkalle borettslagets styre til tilsvarende befaring.

  Borettslagslova § 2-1(3) og Eierseksjonsloven § 22
  gir stat, fylke og kommune rett til å eie inntil 10% av
  boligene i borettslag eller sameie. Borettslaget kan
  vedtektsfeste at juridiske personer etter brl. §4-2 kan
  eie inntil 20 % av boligene, iht. Brl. § 4-3.

  I dette borettslaget er her sakset fra vedtektene;

  (4) OBOS BBL kan eie opp til tjue (20) prosent av andelene i tillegg til andeler som kan eies av juridiske personer etter punkt 2-1 (3).

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligbygging-

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701230060

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  01.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Asbjørn Myrstøl

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål